Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Fabra i Coats: Fàbrica de Creació acull ‘Catalunya freestyle’, la primera competició de rap improvisat en català

Valtonyc, Still ill i Soen, Noult i Sarita, grans noms de l’escena del rap en català i les batalles freestyle, conformaran el jurat

L’Associació Cultural Llobregat Block Party, residents a la Fabra, Gold Battle i el col·lectiu Raplegats, organitzen  l’esdeveniment, que s’emmarca dins del seu projecte conjunt, Perifèria Gold Battle, guanyador del Premi Lluís Carulla 2022 a la Millor Idea

Aquesta iniciativa és un projecte d’inserció social que utilitza el rap en català i la cultura urbana per connectar joves, promoure la inclusió femenina i la llengua catalana

El proper dissabte 17 de febrer se celebrarà a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació el primer esdeveniment de batalles de freestyle (improvisació de rap) en català. Compta amb un selecte jurat, format per grans figures del rap en català com Valtonyc i Still in (Lágrimas de Sangre) i noms de gran reconeixement en l’escena de les batalles de freestyle com Soen, Noult i  Sarita.

A les 17.00 h s’iniciaran les inscripcions per participar-hi  i a les 18.00 h arrancarà l’acte. La inscripció és gratuïta i qualsevol persona s’hi pot apuntar. Presentaran i conduiran l’acte en Markus FM, Mt. Black i l’Alexandra. Les persones encarregades de posar les bases instrumentals sobre les quals rapejaran els participants seran DJ Fat Chets i Dj Alar, acompanyats pel col.lectiu de beatboxers BeatCat.

Perifèria Gold Battle

Aquest acte pioner està impulsat per diferents col·lectius: l’Associació Cultural Llobregat Block Party (residents a la Fabra), Gold Battle (amb experiència com organitzadors de competicions de batalles en castellà) i el col·lectiu d’improvisadors en català Raplegats. Compta amb el suport de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona (ICUB) i la Fundació Carulla, i la col·laboració de Versemblants, Rattio i Gamesportslectronics, l’únic canal de Twitch en català verificat per la plataforma,encarregats d’emetre en directe l’esdeveniment.

Aquest acte culmina un llarg trajecte iniciat l’any 2021 amb les primeres trobades d’improvisadors en català organitzades per Raplegats, que va començar a agafar força quan la competició Gold Battle i l’Associació Cultural Llobregat Block Party van guanyar els Premis Lluís Carulla 2022 a la Millor Idea, que atorga la Fundació Carulla, pel seu projecte conjunt Perifèria Gold Battle.

Perifèria Gold Battle és un projecte d’inserció social que utilitza el rap en català i la cultura urbana per connectar joves, promoure la inclusió femenina i promoure la llengua catalana. Des d’aleshores, al llarg del 2023, aquestes entitats han impulsat diverses proves pilot de batalles de rap en català a mode de tastets a diversos espais de l’àrea metropolitana de Barcelona, descobrint que la proposta ha estat rebuda amb gran entusiasme per molta gent, especialment joves, amb més de 450 participants rapejant i 3.400 assistents durant tot aquest període. 

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans que vulguin ampliar informació o assistir a l’esdeveniment, poden contactar amb:

Marina Bou. Premsa de Catalunya freestyle. Email: marinaboucabero@gmail.com / Telèfon: 630988895

Mònica López-Ferrado. Premsa i comunicació Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. Email: mlopezfer@bcn.cat / Telèfon: 678 41  99 97

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.