Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ICUB incorpora la direcció d’Indústries Creatives, que tindrà en el DHub el seu equipament de referència

La Direcció d’Indústries Creatives treballarà conjuntament amb l’àmbit privat per enfortir el sector, que ja representa el 13% dels llocs de treball i el 12% del teixit empresarial de la ciutat, fomentarà el talent creatiu i impulsarà la internacionalització de la comunitat creativa barcelonina

El Disseny Hub Barcelona (DHub) serà l’equipament de referència de la Direcció d’Indústries Creatives, centre neuràlgic del disseny, l’arquitectura, l’audiovisual, la tecnologia, el videojoc i la innovació

El DHub manté la seva condició de seu del Museu del Disseny, amb la doble funció de conservar, interpretar i exposar els seus fons i elaborar una proposta d’exposicions i activitats al voltant del disseny i les indústries creatives, i és també la seu de la Biblioteca del districte

La programació 2024 inclou, entre d’altres activitats, 15 exposicions temporals i 6 permanents, 19 festivals i 28 xerrades i conferències, i combina les propostes pròpies i les organitzades directament pels agents sectorials

La proposta expositiva explora les noves fronteres del disseny i els grans reptes de la humanitat amb un ambiciós programa d’exposicions de producció pròpia com Patterns and recognitions. Una composició en tres parts d’United Visual Artists; l’Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques; Ex-designer Bar de Martí Guixé; L’Oceà parla. Noves ecologies i economies del mar; Contra el disseny; Vinçon vs Ikea o Matter Matters

El centre també acollirà festivals com OFFF, Barcelona Design Week, Llum BCN, FLIC, Setmana del talent audiovisual, Brut!, Fixing the Future, jornades de pensament com la Marató DHub i programes de conferències com les Elisava Master’s Talks

En l’any del seu desè aniversari, el DHub s’obre al nou Parc de les Glòries i estrenarà una botiga, un edifici annex amb esperit de laboratori que acollirà residències de creadors i projectes de recerca, nous espais d’activitat, una nova estratègia en les exposicions permanents i una sortida de metro a l’interior de l’equipament

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.