Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Festival Raval’s, l’Institut Miquel Tarradell, l’exposició ‘Els nous realistes. Arquitectura catalana i balear d’ençà de la crisi del 2008’, Montserrat Torrent, Joan Carreras, David Bestué i l’audiovisual Alteritats, Premis Ciutat de Barcelona 2023 de Cultures populars i comunitàries, Educació, Arquitectura, urbanisme i disseny, Música, Arts Escèniques, Arts visuals i Cultura Digital i audiovisual

Els jurats dels Premis Ciutat de Barcelona 2023 en les categories de Cultures populars i comunitàries, d’Educació, d’Arquitectura, urbanisme i disseny, de Música, d’Arts escèniques, d’Arts visuals i Cultura Digital i audiovisual, han fet públics els seus veredictes. Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 13 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent. 

CULTURES POPULARS I COMUNITÀRIES

El jurat integrat per: Joan Sànchez (president), Ester Bonal, Roger Gispert, Silvia Sopale i Fatima Ahmed, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures populars i comunitàries a al projecte Festival Raval’s, de la Fundació Tot Raval, que, després de 20 anys de recorregut del Festival, suposa la reinterpretació de l’ocupació cívico-festiva de l’espai públic, reivindicant-lo, alhora, com a patrimoni de la ciutadania, amb una perspectiva intercultural, que recull la tradició de la cultura i les festes majors populars i aporta una nova mirada més oberta i plural i que és reflex de la realitat social del barri i la ciutat. El jurat ha valorat que el Festival Raval’s pot ser una font d’inspiració per altres models festius tant dels barris com de la ciutat.

En aquesta categoria, el jurat ha acordat fer una menció especial al projecte La Maafetada de la cooperativa Abarka per la seva dimensió d’ocupació de l’espai públic per part de la ciutadania, a través d’un àpat comunitari que, mensualment, reuneix veïns i veïnes de la ciutat al Parc de la Ciutadella.

EDUCACIÓ

El jurat integrat per: Laia Colell (presidenta), Mireia Estrada, Marta Comas, Youssef El Maimouni i Teresa Rubio, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Educació a l’Institut Miquel Tarradell, per la consolidació d’un projecte educatiu que conjuga la posada en valor de totes les llengües de la comunitat amb l’aprenentatge i l’ús del català, així com el treball en xarxa amb institucions i projectes culturals de la ciutat. Amb aquest premi el jurat vol reconèixer la tasca educativa, cultural i social del professorat i dels agents educatius als Instituts, i celebrar la implicació dels i les joves.

ARQUITECTURA, URBANISME i DISSENY

El jurat integrat per: Óscar Guayabero (president), Guim Costa, Pau de Solà-Morales, Anna Noguera i Jordi Canudas, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultures populars i comunitàries a l’exposició Els nous realistes. Arquitectura catalana i balear d’ençà de la crisi del 2008, comissariada per Carme Ribas i Joan Roig, i dissenyada per Victòria Garriga, per visibilitzar una nova manera de fer arquitectura atenta al lloc i als reptes contemporanis. Igualment es destaca un disseny expositiu coherent i pedagògic. 

En aquesta mateixa categoria, el jurat atorga una menció especial a la publicació Visions by per la seva aposta continuada per la cultura material contemporània, una proposta teòrica disruptiva i una gràfica innovadora d’Oficina de Disseny.

MÚSICA

El jurat integrat per: Carol Duran (presidenta), Maria Arnal, Ismaël N’Diaye i Jordi Turtós, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Música a Montserrat Torrent per la seva activitat artística durant l’any 2023, especialment la gira de concerts realitzada a la ciutat de Barcelona, a Sant Felip Neri, Santa Maria del Mar i Sant Vicenç de Sarrià, a més de la publicació d’un nou treball discogràfic. Destacant també el fet extraordinari que a l’edat de 97 anys continuï mantenint la màxima excel·lència, contribuint amb el seu mestratge i compromís a l’enriquiment i projecció de l’escena musical de la ciutat.

ARTS ESCÈNIQUES

El jurat integrat per: Marc Rosich (president), Lali Ayguadé, Àlex Rigola, Laura Serra i Johnny Torres, acorda per majoria atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques a Joan Carreras per la seva excel·lència interpretativa en la magnífica peça Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), de Gabriel Calderón.

ARTS VISUALS

El jurat integrat per: Alexandra Laudo (presidenta), David Armengol, Diego Salazar, Quico Peinado i Laia Estruch, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Visuals a David Bestué per l’exposició Ciutat de sorra, que va tenir lloc a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, per la seva contundència discursiva i formal basada en el treball escultòric a través d’una investigació crítica i exhaustiva sobre la història recent de Barcelona. Un tribut poètic a la ciutat, a mig camí entre l’amor i la posada en crisi del seu lloc de pertinença.

CULTURA DIGITAL I AUDIOVISUAL

El jurat integrat per: Eduard Sola (president), Lucía Piedra, Judith Colell, Alba G. Corral i Pere Freixa, acorda per unanimitat atorgar el Premi Ciutat de Barcelona de Cultura digital i audiovisual a Alteritats, d’Alba Cros Pellisé i Nora Haddad Casadevall, per l’aproximació a les dissidències sexuals i identitàries des del testimoni íntim i natural, tot sortint de la rigidesa de les definicions de gènere. Per l’encert de teixir un univers narratiu, personal i relacional des de l’honestedat cinematogràfica.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.