Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
En marxa la novena edició d’espais c: vuit artistes han instal·lat el seu taller a cinc escoles

En l’actual edició hi participen cinc escoles de quatre districtes diferents de Barcelona: l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí

L’Escola Ramon Llull i l’Escola Dolors Monserdà-Santapau participen per primera vegada en aquest programa de Cultura i Educació

Els artistes Jaume Clotet i Laura Zuccaro encaren el seu segon i darrer any de residència. El primer, a l’Escola Aldana. El segon, a l’Escola Miralletes

Els artistes Gonzalo Elvira i Anita García, Ricardo Cárdenas i Ida Barbati, Guerthy Gutiérrez i Boris Mercado s’han instal·lat a l’Escola Dolors Monserdà-Santapau, l’Escola Ramon Llull i l’Institut Escola Arts, respectivament

espais c és un programa basat en la vinculació d’artistes amb una escola pública d’educació primària. Els i les artistes desenvolupen una residència de dos anys a l’escola. El centre educatiu posa a la disposició dels creadors i les creadores —set dies a la setmana, les 24 hores del dia— un espai, preferentment un estudi o taller, on es localitza la seva residència.

Aquest programa té per objectiu normalitzar la presència de la creació contemporània a les escoles creant sinergies entre els artistes i els equipaments culturals de la ciutat, que s’impliquen en el projecte com a mediadors. D’aquesta manera, es valora el treball en xarxa, la comunitat i el territori.

Aquest any, el programa celebra la novena edició i hi participen cinc escoles de quatre districtes diferents: l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Martí.

A l’edició d’enguany hi ha dues situacions. D’una banda, els artistes Jaume Clotet i Laura Zuccaro encaren el seu segon any de residència a l’Escola Aldana (l’Eixample) i l’Escola Miralletes (Sant Martí), respectivament, mentre que la resta d’artistes que participen en l’edició han iniciat el seu primer any de residència.

Ricardo Cárdenas,amb la mediació d’Hangar, i Gonzalo Elvira i Anita Garcia,amb l’acompanyament de la Fundació Antoni Tàpies,s’han instal·lat, respectivament, a l’Escola Ramon Llull (l’Eixample) i l’Escola Dolors Monserdà-Santapau (Sarrià – Sant Gervasi),dos centres educatius que participen per primera vegada en el projecte. Des del mes d’octubre passat treballen conjuntament amb l’alumnat en diferents processos de creació artística. 

L’Institut Escola Arts (Sants-Montjuïc), que participa al programa espais c des de la seva quarta edició (2018-2019), també ha iniciat una residència amb Ida Barbati, Guerthy Gutiérrez i Boris Mercado, i la mediació de la Fundació Suñol.

Aquest programa està liderat per l’Institut de Cultura de Barcelonai el Consorci d’Educació de Barcelona, i es va posar en marxa l’any 2015 conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, té la coordinació d’Experimentem amb l’ART i cinc institucions i espais artístics participen en l’equip de mediació: HANGAR, Fundació Antoni Tàpies, Fundació Suñol, La Capella i Chiquita Room

Els espais c que s’estan duent a terme en aquesta novena edició són els següents:

Espai C a l’Escola Aldana
Jaume Clotet
Amb la mediació de La Capella

Espai C a l’Institut Escola Arts
Ida Barbati, Guerthy Gutiérrez i Boris Mercado Amb la mediació de la Fundació Suñol

Espai C a l’Escola Dolors Monserdà-Santapau
Gonzalo Elvira i Anita García
Amb la mediació de la Fundació Antoni Tàpies

Espai C a l’Escola Miralletes
Laura Zuccaro
Amb la mediació de Chiquita RoomEspai C a l’Escola Ramon Llull
Ricardo Cárdenas
Amb la mediació d’HANGAR

El dia a dia dels espais c està recollit al seu blog.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.