Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Arrenca una nova edició del festival Llum BCN 2024

Aquest cap de setmana, del 2 al 4 de febrer tindrà lloc la 13a edició del festival Llum BCN, que compta amb la direcció artística de Maria Güell Ordis i amb Juliette Bibasse com a curadora internacional convidada. Llum BCN és un festival dedicat a les arts lumíniques consolidat com una de les cites europees del disseny, d’arquitectura, la tecnologia i la il·luminació. Des de Llum BCN, que gaudeix d’una excel·lent acollida per part del públic, es vol afavorir la mobilitat sostenible i l’accessibilitat en tramvia; les instal·lacions artístiques i de les escoles estaran situades a prop de les diverses parades de la línia T4 del Tram per fomentar diversos itineraris a peu i en transport públic i afavorir la descentralització del públic. Les tres propostes d’itineraris per visitar les instal·lacions del Llum 2024 són:

  • Itinerari blau: recorre les instal·lacions d’artistes i escoles entorn a Meridiana i el Dhub;
  • Itinerari lila: inclou les instal·lacions d’artistes i escoles entorn al MediaTIC (Jardins de Ca l’Aranyó, Museu Can Framis, UPF) i el Parc del Centre del Poblenou; i
  • Itinerari taronja: es correspon a les instal·lacions dels artistes locals del Poblenou, organitzat pel Poblenou Urban District.

INAUGURACIÓ LLUM BCN 2023

La inauguració del festival tindrà lloc el divendres 2 de febrer a les 17.30 h, al foyer del Disseny Hub Barcelona (entrada per Pl. de les Glòries Catalanes, 37). L’acte comptarà amb la presència de Xavier Marcé, regidor de Cultura i Indústries Creatives; David Escudé, Regidor del Districte de Sant Martí, les comissàries del festival, Maria Güell Ordis i Juliette Bibasse, i Jose Luis de Vicente, director artístic del DHub.

LLUM BCN PRO 2023

Durant l’edició d’enguany, la trobada d’estudiants, col·laboradors i professionals amb els artistes del festival tindrà lloc el dissabte 3 de febrer de 10.00 h a 13.30 h, a l’auditori del Disseny Hub Barcelona, i comptarà amb la presència del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé.

ATENCIÓ MITJANS:

El proper dijous 1 de febrera partir de les 18.00 h, els mitjans interessats podran prendre imatges de les instal·lacions i els últims preparatius del festival Llum BCN. Per fer aquesta cobertura o fer entrevistes a comissaris i artistes cal enviar prèviament un correu a premsaicub@bcn.cat.

INSTRUCCIONS D’ACREDITACIÓ:

El punt de recollida d’acreditacions per a la cobertura del festival estarà actiu divendres 2 i dissabte 3. Els mitjans interessats en acreditar-se per a la cobertura del festival cal que enviïn prèviament un correu a premsaicub@bcn.cat, i esperar les indicacions per a la recollida.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.