Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Segona edició de FEEDBACK, el cicle d’assajos oberts al públic amb artistes residents a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació en diàleg amb el públic

Durant la mostra es presenten en primícia 14 espectacles (totals o parcials) creats per artistes residents, en diferents estadis de desenvolupament i que s’obren al públic per tal de rebre aportacions i noves mirades

Aquesta iniciativa, concebuda com a banc de proves, suposa una eina per enriquir el mateix procés creatiu que els artistes residents duen a terme a la Fabra

Cada sessió inclou un diàleg entre artistes i públic moderat per comunicadors culturals, entre ells Manuel Pérez, director de Entreacte, Consol Sáenz i Oriol Rosell, ambdós a RNE, i Oriol Puig Taulé, a Núvol i El País

Mabel Olea, laSADCUM, Luis Tabuenca, Julio César Palacios i la Cia Silvia Batet son alguns dels artistes residents que hi participen

Des del 31 de gener fins al 27 de març, creadors de diferents disciplines (música, teatre, dansa), tots residents a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (FiC), participaran a FEEDBACK, una sèrie d’assajos oberts en diàleg amb el públic, en els que els artistes podran oferir un “tast” del seu projecte artístic, encara inacabat, a uns espectadors que podran conèixer detalls i prendre’n part comentant, suggerint, preguntant, etc.

D’aquesta manera, el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència. La Fabra compta amb aquesta iniciativa com a eina de suport a les diferents fases de creació dels projectes residents. De fet, la idea neix d’una necessitat expressada pels mateixos artistes a través de la Comissió de Programació, un espai participatiu obert a la comunitat del centre, que ha coordinat i dissenyat aquest format. 

En aquesta segona edició, hi haurà 7 sessions dobles, moderades cada una per diferents comunicadors, sempre en dimecres a les 19.00h.

31 de gener: Júlia Torres i Isaaclaia (teatre) presenten Kaosgroc: L’autopsia; Cia Silvia Batet (dansa) presenta Sacreé. Diàleg moderat per Manuel Pérez (Entreacte i El Periódico)

7 de febrer: Julio César Palacio (música) presenta BIODATA-X; laSADCUM (dansa) presenta Navaja. Diàleg moderat per Oriol Rosell (RNE i Ràdio Fabra)

14 de febrer: La Sala de Escritores (performance col·lectiva) presenta Putreficción; Las Calatrava (Teatre) presenta Kenòpsia. Diàleg moderat per Alba Cuenca (Escena Poblenou i Entreacte)

6 de març: Lunàtica teatre presenta Ayün; S!NCRO (música) presenta PROTOT!P. Diàleg moderat per Nil Martín (Plaça Tisner, Betevé) i Judit Martínez (Recomana).

13 de març: Raquel Gualtero (moviment) presenta 360º; Verde Lima (performance) presenta Construcción Abstracta Pdf. Diàleg moderat per Oriol Puig-Taulé (Núvol i El País).

20 de març: Mabel Olea (dansa) presenta Cut One’s Teeth; Colectivo Parapente (multidisciplinar) presenta Clarianes de biopoètica. Diàleg moderat per Consol sÁenz (RNE i TVE)

27 de març: Úrsula San Cristóbal (videoart) presenta Radicalmente Vivas; Luis Tabuenca (música) presenta Naturstudium3. Diàleg moderat per Imma Fernández (El Periódico)

FEEDBACK compta amb la col·laboració de la plataforma Recomana.cat, com a coordinadora dels diàlegs, i Produccions Agost, que ha dut a terme un taller amb artistes i moderadors, entenent que el diàleg ha de ser fructífer i seguir codis que, per una banda, facilitin un feedback nutritiu i respectuós per part de moderadors i públic, i al mateix temps els artistes puguin treballar la porositat de les seves propostes.

Per a més informació: Mònica López-Ferrado Comunicació i premsa. Fabra i Coats: Fàbrica de Creació de Barcelona mlopezfer@bcn.cat T: 932 566 155/ Mòbil: 678 41 99 97

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.