Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Oberta la convocatòria per al concurs de direcció del festival Grec

Les candidatures es podran presentar des de demà dijous, 25 de gener, i fins al 7 de febrer; el termini de presentació de projectes serà del 29 de febrer al 13 de març 

Les bases preveuen que la persona seleccionada s’incorpori al càrrec en data 1 de setembre de 2024

La Gaseta Municipal i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publiquen avui les bases del concurs per a la direcció del festival Grec, amb la finalitat de seleccionar la persona que portarà les regnes del festival d’estiu de Barcelona a partir de l’edició 2025. Els requisits de participació són els d’estar en possessió d’una titulació superior i acreditar una experiència mínima de tres anys en llocs de direcció o comandament. Les sol·licituds de participació podran presentar-se des de demà, dijous 25 de gener, fins al dia 7 de febrer. Un cop publicada la llista definitiva de persones admeses i excloses, del 29 de febrer al 13 de març s’obrirà el termini de presentació de memòries, que seran examinades per una Comissió de Valoració, amb l’assessorament de representants de les associacions d’actors, directors, la dansa i les empreses teatrals de Catalunya.  

En aquesta memòria, les persones candidates a la direcció hauran de sintetizar un projecte artístic i de gestió en què es desenvolupin les línies mestres de la direcció del festival Grec per al període 2025-2030; el paper del festival en relació als sector de les arts escèniques i la música de la ciutat; la vinculació amb altres festivals i projectes escènics internacionals, i les propostes d’innovació en relació a l’acció educativa i de promoció de públics. 

La persona que resulti finalment seleccionada assumirà el càrrec el proper 1 de setembre; prendrà el relleu de Cesc Casadesús, que ha estat al capdavant del festival durant els últims vuit anys i l’ha capitanejat en moments tan complexos com les edicions marcades per la pandèmia de la Covid-19, en què el Grec va ser l’únic festival europeu d’arts escèniques que no es va suspendre. Durant la seva etapa en la direcció del Grec, Casadesús ha completat una renovació del festival com a plataforma escènica internacional i peça clau del panorama cultural de la ciutat. 

El Grec Festival de Barcelona, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, és la gran cita estiuenca de la ciutat amb les arts en viu. És un festival amb una llarga tradició que l’any 2026 celebrarà la cinquantena edició, convertit en referent en el calendari europeu de festivals, atent a les produccions més singulars i atractives de l’escena internacional i sensible al talent local, tant des del costat del suport a la producció com des de la creació de circuits que n’afavoreixin la circulació. A la vegada, el Grec esdevé porta d’entrada de nous públics per a les arts escèniques i la música, i els seus programes públics han d’acostar les propostes escèniques del Grec a un públic ampli i divers.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.