Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Castell de Montjuïc acull l’exposició ‘Gestos fora de lloc’, una coproducció amb La Escocesa

Del 22 de gener i fins al 24 de març, el Castell de Montjuïc acollirà l’exposició Gestos fora de lloc en una coproducció amb La Escocesa, fàbrica de creació, centre públic de residències artístiques i espai de producció d’art contemporani. L’exposició és una temptativa de traslladar certs processos i dinàmiques que operen i conformen La Escocesa fins al Castell de Montjuïc.

Gestos fora de lloc presenta les obres Zona en construcció: zona en destrucció, de Juan Antonio Cerezuela, que explica la resistència del Poblenou contra l’avenç de la gentrificació i l’especulació immobiliària; la proposta Tòtem, del col·lectiu Radial Radiant, on es recull la història d’un artefacte misteriós que sempre ha estat molt present a l’imaginari col·lectiu i l’esperit de la Escocesa; l’obra La cinquena pota de la taula, on Sonia Villar i Natalia Castañeda conviden a reflexionar sobre el pas del temps, connectant amb el programa Mesa, una escenografia creada amb elements de La Escocesa per explorar el ritual del menjar compartit com un mitjà artístic; la proposta Una ploma, runes i quelcom més, de Michael Lawton, on es traslladaran 53 quadres a les casernes del castell, narrant moments poètics a través de l’abstracció i finalment, Com una gelosia, de Rosa Lendínez, una instal·lació escultòrica, creada a partir de peces de fusta que simbolitzen persones, moments i fites clau, amb la col·laboració de Juan Antonio Cerezuela, artista expert en la matèria.

Els noms que conformen aquesta exposició comparteixen un mateix espai, una quotidianitat travessada per múltiples afectes, afinitats i desitjos. Però també tenen la voluntat de construir un projecte associatiu que és més que la suma de les parts, amb una estructura horitzontal i amb xarxes de suport.

Més informació: www.barcelona.cat/castelldemontjuic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.