Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Arrenca un nou programa itinerant de projectes d’art contemporani als Centres Cívics de Barcelona

El cicle Temporals torna a omplir d’art la ciutat amb set noves propostes que transitaran pels barris barcelonins

Amb l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin, la tercera edició del programa Temporals inclou set projectes expositius que reflexionen sobre el futur de la humanitat, que són de creació comunitària o bé que evolucionen segons la mirada del públic.

Cada proposta que es podrà veure a tres centres cívics es complementa amb un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

LES SET PROPOSTES

La instal·lació visual De pedra que presenten Jordi Guillumet i Mònica Roselló presenta un relat elaborat a base d’imatges de l’arxiu dels artistes, que muta amb la presència de cada visitant. La mostra permet experimentar el procés de construcció dels records i intervenir físicament en el contingut projectat, posant en relleu el paper actiu de l’observador.

Es podrà veure a: CC Can Basté (del 29/02 al 13/04), CC La Casa Elizalde (del 18/06 al 01/11) i CC Joan Oliver – Pere Quart (del 06/11 al 21/12)

El Dissens, de Miquel García Membrado, parteix d’una pràctica assembleària, un espai d’aprenentatge col·lectiu. De la posada en comú de les inquietuds, preocupacions i desitjos dels estudiants d’un centre educatiu de secundària en va resultar l’escriptura d’un guió per a una obra audiovisual.

Es podrà veure a: CC Sant Andreu (del 14/02 al 27/03), CC Pati Llimona (del 12/09 al 30/10) i CC Guinardó (del 13/11 al 28/12)

Orientar-se en la foscor més absoluta, la proposta de Núria Nia, és una instal·lació audiovisual. Sota l’amenaça d’un col·lapse mediambiental i en l’intent d’imaginar futurs habitables, se cerquen solucions des de la tecnologia i intel·ligència artificial. La paradoxa sorgeix quan es fa evident que aquestes eines són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra.

Es podrà veure a: CC Joan Oliver – Pere Quart (del 04/03 al 19/04), CC Baró de Viver (del 03/10 al 13/11) i CC Convent de Sant Agustí (del 20/11 al 27/12)

A The Opposite Sea, Fabrizio Contarino convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat i gaudi, però també de lloc de trànsit, fronteres i conflicte.

CC La Casa Elizalde (del 17/01 al 24/02), CC La Farinera del Clot (del 14/03 al 27/04) i CC Navas (del 09/10 al 16/11)

La proposta audiovisual i performativa de Daniel Cao Vinader: un viaje interplanetario convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació. La naturalesa micològica o la ciència-ficció a les muntanyes de Montserrat inspiren aquest projecte en constant transformació.

Es podrà veure a: CC Baró de Viver (de l’11/01 al 21/02), CC Pere Pruna (del 07/03 al 25/04) i CC Convent de Sant Agustí (del 20/06 al 27/07)

El cielo las estrellas, que comissarien Elena Lasala, Eli Lloveras i Belén Soto, convida a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit, des de la contemplació artística i l’experimentació poètica en diversos formats. Els artistes participants són Lluís Escartín, Helga Juárez, Maria Molina Peiró i Jara Rocha.

Es podrà veure a: CC Guinardó (del 08/02 al 06/04), CC Sant Andreu (del 12/06 al 24/07) i CC Pere Pruna (del 05/09 al 26/10)

Marco Tondello comissaria Fem festa – més enllà de la tradició. Les obres d’Eladio Aguilera, Natalia Carminati, Santiago Colorado Castaño i Daniel González qüestionen el sentit de les celebracions i les formes de socialització que comporten com a pretext per compartir i generar comunitat.

Es podrà veure a: CC La Farinera del Clot (del 12/01 al 24/02), CC Cotxeres de Sants (del 21/03 al 27/04) i CC Can Basté (del 13/06 al 27/07)

EN MARXA EL TEMPORALS 2025-2026

Entre final de febrer i principi de març de 2024, s’obrirà la bústia per recollir propostes artístiques amb la finalitat de trobar-ne onze que es programaran en el període comprès entre el gener de 2025 i el juliol de 2026.

Les propostes s’hauran d’enviar a la bústia del programa Temporals i es trien mitjançant el jurat que formen assessors i programadors dels centres cívics participants. A més de la qualitat de la proposta, es valorarà la capacitat per interactuar amb el públic.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.