Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Gairebé mig miler de drons donaran la benvinguda al 2024 a Barcelona

La companyia Groupe F. signa l’espectacle que tindrà lloc a l’Avinguda Maria Cristina, un xou que vol celebrar la vida i posar en valor la natura marina

ATENCIÓ MITJANS: 

El dia 30 a les 18.00 h Christophe Berthonneau atendrà als mitjans de comunicació. També es podran prendre imatges de la preparació de l’esdeveniment. Els mitjans interessats en cobrir-ho, han de gestionar-ho enviant un correu a premsaicub@bcn.cat

Per cobrir el dia 31, els mitjans hauran d’acreditar-se enviant un correu a premsaicub@bcn.cat i recollir l’acreditació abans del dia 29 de desembre.

Barcelona acomiadarà el 2023 amb una festa de pirotècnia i drons a l’Avinguda de Maria Cristina de la mà de la companyia Groupe F, dirigida per Christophe Berthonneau. Fins a 470 drons il·luminats ompliran el cel de Montjuïc a 250 metres d’alçada. L’espectacle donarà la benvinguda al nou any, un moment de celebració, de futur, d’esperança… on els desitjos tenen una part molt important; un espai on compartir i crear conjuntament els nous propòsits per l’any vinent.

La festa de la nit de Cap d’Any serà un homenatge a Barcelona i la seva relació amb el mar, en un any on Barcelona i el mar tindran protagonisme arreu del planeta. I és per això que també hi haurà un record per a compartir aquest moment únic amb altres ciutats del món, tot recordant la responsabilitat i la importància de cuidar i pensar en el planeta terra. 

La celebració tindrà un pre-show abans de la mitjanit, en el que es començarà viure la festa de la Nit de Cap d’any amb ambientació musical i lumínica a tota l’Avinguda Maria Cristina. A causa del Decret de sequera, no es podrà encendre la Font Màgica de Montjuïc, però, en canvi, una immensa bola de llum elevada a 75 m d’alçada presidirà la festa ciutadana. Així, a partir de les 21.00 h, la música començarà a preparar l’ambient i, a partir de les 23.00 h, s’activarà la bola de llum.

A la mitjanit, quan arribi el moment del canvi d’any, els drons dibuixaran el raïm al cel, amb els dotze grans que s’han de menjar en cada campanada. Després dels quarts, dotze cops pirotècnics secs i de gran efecte marcaran les dotze campanades que donaran pas a l’any nou. Ja en el 2024 la tecnologia, la llum i el foc donarà vida al xou “Desig Barcelona”: des de l’aquí i l’ara, per a celebrar la vida, per a celebrar Barcelona. Els desitjos i l’imaginari de la ciutat estaran representats en aquesta festa ciutadana de pirotècnia, llum i música.

Groupe F és una estructura de producció que concep i realitza espectacles pirotècnics i obres teatrals a cel obert amb drons. Fundada fa 30 anys per Christophe Berthonneau, aquesta reconeguda companyia integra un equip multidisciplinari de 270 persones, i realitza espectacles de llum i foc arreu del món, com l’espectacle de drons més gran vist a Europa al port de Ginebra o la celebració de la Expo 2030 a Arabia Saudí. Aquest any la companyia francesa també estarà oferint l’espectacle de Cap d’Any a Burj Kalifa (Dubai), Arc de Triomphe (Paris) i Kula (Sèrbia).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.