Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘La Maleta de Tàpies’ arriba aquest divendres a la Sala Tàpies de l’Ajuntament de Barcelona

Els estudiants de l’ESMUC Juan Carlos Narváez i Álvaro Ayuso interpretaran dos dels temes musicals preferits de l’artista en el marc del centenari del seu naixement

Divendres 22 de desembre, a les 9.30 h, la Sala Tàpies de l’Ajuntament de Barcelona serà l’escenari d’una actuació musical en el marc del cicle La maleta de Tàpies, que forma part dels actes commemoratius del centenari del naixement del pintor. Els estudiants de l’ESMUC Juan Carlos Narváez (flauta) i Álvaro Ayuso (percussió) interpretaran Hyxos (1955) de Giacinto Scelsi, en un mini concert de 10 minuts de durada amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i el regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé

Antoni Tàpies tenia dos estudis de pintura: un a Barcelona, al carrer de Saragossa, i l’altre Campins, al Montseny. Gran melòman, una passió que li va ser transmesa des de ben petit, quan es desplaçava d’un lloc a l’altre, portava una maleta plena de LP’s del moment, que anava canviant i revisant en funció dels interessos personals i de les tendències musicals. 

Després de la mort del pintor, Miquel Tàpies, el fill petit de l’artista, va llistar el contingut d’una de les maletes amb la voluntat de generar una proposta musical que recollís els clàssics del segle XX: A. Webern, A. Schonberg, G. Scelsi, G. Ligeti, I. Xenakis, M. Feldman, J. Cage, P. Boulez, etc.

Ara, en motiu de l’Any Tàpies, la Fundació Antoni Tàpies, amb la complicitat de l’ESMUC, activa aquesta proposta musicals davant d’obres de l’artista que pengen de les parets de museus de gran prestigi així com d’espais institucionals que presenten obres de Tàpies i que no estan oberts al públic, com és el cas de la Sala Tàpies de l’Ajuntament de Barcelona.

ATENCIÓ MITJANS:

Els mitjans interessats a assistir a l’actuació musical s’han d’acreditar prèviament enviant un missatge a premsa@bcn.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.