Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu Etnològic i de Cultures del Món, presenta la mostra de vitrina ‘Les estàtues també moren?’

Roger Canals és el comissari de la proposta, que planteja una reflexió crítica sobre l’art, els museus i la seva influència en la cultura i la societat

Del 14 de desembre i fins al 28 d’abril del 2024, la seu Montcada del MuEc (Montcada, 12) presenta la mostra de vitrina ‘Les estàtues també moren?’, una proposta del comissari Roger Canals. Amb el pretext del 70è aniversari del documental Les statues meurent aussi dels francesos Chris Marker i Alain Resnais, el MuEC vol actualitzar el relat ofert pel documental i fer una reflexió crítica sobre l’art, els museus i la seva influència en la cultura i la societat.

Considerat un film amb un enfocament revolucionari, fa una exploració punyent i provocadora de la interacció complexa entre els museus, el colonialisme, l’art i la identitat cultural, a l’hora que presenta un testimoni crític del colonialisme en el segle XX.

Aprofundint en la història de l’anomenat art africà, posa de manifest com va ser sistemàticament col·leccionat, mercantilitzat i exposat en museus occidentals, plantejant, finalment, interrogants ètics i polítics.

Tot això, es podrà veure a la mostra que a través d’un seguit de peces i material audiovisual que posa en qüestió quin paper juguen els museus etnogràfics en la comprensió de les obres d’art de cultures no occidentals, què succeeix quan les estàtues es treuen del seu context original o com entendre el concepte d’autoria.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.