Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Monestir de Pedralbes presenta l’exposició ‘El llegat retrobat de Juliana Morell’

Dilluns, 11 de desembre, a les 12 h, al Monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) tindrà lloc la presentació de la seva nova exposció: “El llegat retrobat de Juliana Morell”. L’acte anirà a càrrec d’Anna Castellano, directora del Monestir; Georgina Rabassó, comissària de l’exposició; Jaume Muñoz, director de Patrimoni Cultural de l’ICUB, i Xavier Marcé, Regidor de Cultura i Indústries Culturals.

Juliana Morell (1594-1653), nascuda a Barcelona, va defensar tesis orals en filosofia a casa seva, a Lió. Tenia 12 anys. Aquesta fita la va convertir en la primera doctora de la història i li va atorgar un lloc al paranimf de la Universitat de Barcelona. Malgrat ser una icona de l’erudició femenina durant segles, la vida, l’obra i el pensament de Juliana Morell són encara desconeguts. Humanista, poliglota i religiosa dominica a Avinyó, va ser una de les veus prominents de la Contrareforma a França. El seu pensament flueix entre dues de les principals tendències del barroc: el racionalisme i el misticisme eròtic.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats a cobrir la roda de premsa han d’enviar un mail de confirmació a premsaicub@bcn.cat.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.