Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El festival Llum BCN se celebrarà entre el 2 i el 4 de febrer amb més d’una quarantena d’instal·lacions artístiques

Una de les instal·lacions més destacades del programa serà ‘Patterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists’, que es podrà visitar al DHub més enllà de les dates del festival

La imatge gràfica festival és una creació del dissenyador Àlex Gifreu basada en l’ús de tipografia com a element principal, amb composicions i una gamma cromàtica de colors molt vius, quasi fluorescents

El primer cap de setmana de febrer, entre els dies 2 i 4, el barri del Poblenou acollirà el Llum BCN, el festival de les arts lumíniques de Barcelona, on convergeixen les intervencions de creadors i creadores de tots els àmbits de les arts visuals: de l’art contemporani al disseny o l’arquitectura, i de la tecnologia al disseny d’il·luminació. Llum BCN és un festival barceloní, que posa en valor la participació del teixit creatiu de la ciutat, però que alhora compta amb una dimensió internacional amb la participació d’artistes de renom d’arreu. El festival, amb Maria Güell com a directora artística i amb Juliette Bibasse com a curadora internacional convidada, en aquesta edició ha centrat els seus esforços en treballar la relació de l’obra artística amb l’espai públic i amb la visibilització de les artistes dones en aquest camp.

Organitzat per l’Institut de Cultura, aquesta edició comptarà amb 13 instal·lacions artístiques professionals i 17 instal·lacions realitzades per les escoles d’arquitectura i disseny de la ciutat, que en el context del festival ja han realitzat un workshop amb el patrocini de Yamaha del qual sortirà una nova instal·lació. A més, un any més es tornarà a comptar amb la participació de l’entitat Poblenou Urban District a l’Off Llum BCN, que sumaran una desena d’instal·lacions més al festival. En conjunt, una programació al voltant de 40 instal·lacions de gran ambició artística, representatives de les múltiples disciplines que convergeixen en les arts lumìniques. 

En aquesta edició del Llum BCN una de les instal·lacions més destacades estarà instal·lada al DHub i es podrà visitar més enllà de les dates del festival. Creada per l’estudi britànic United Visual Artists, la proposta “Paterns and recognitions. Una composició en tres parts de United Visual Artists”, ha estat comissariada per Jose Luis de Vicente i Maria Güell i patrocinada per Integrated Systems Europe (ISE). Està formada per tres obres: Silent Symphony Vanishing Point i Present Shock, i s’inaugurarà en el marc de Llum BCN, però quedarà allotjada com a exposició temporal a la Sala A del DHub fins al 17 de març.

La imatge gràfica del Llum BCN 2024 és una creació del dissenyador Àlex Gifreu (Menorca, 1971). El disseny proposa un joc d’efectes lumínics a partir de contrastos cromàtics, degradats de colors, perfilats de lletres, entre d’altres, per simular la representació gràfica de la llum. El resultat és una creativitat que aconsegueix efectes òptics i una percepció visual diferent segons la distància de lectura i la mida de cada suport. Està basada en l’ús de tipografia com a element principal, amb composicions i una gamma cromàtica de colors molt vius, quasi fluorescents.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.