Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural al mecenes i col·leccionista Rafael Tous

El proper dilluns, 4 de desembre, a les 18.30 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona tindrà lloc la cerimònia de lliurament de la Medalla d’Or al mèrit Cultural al mecenes i col·leccionista Rafael Tous.

L’acte serà presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb la participació del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé. També acompanyaran Rafael Tous l’artista Pere Noguera, la crítica d’art Pilar Parcerisas i Laia Tous, filla de l’homenatjat, que en farà la glosa. A més, s’oferirà una actuació a càrrec d’Agustí Fernández, pianista i d’Andrés Corchero, ballarí.

Nascut a Barcelona l’any 1940, Rafael Tous va ser pioner en l’aposta per l’art conceptual i va anar configurant un fons personal de més de 1.100 obres (l’any 2019 en va fer donació al Macba) que recull els treballs experimentals portats a terme per un grup d’artistes catalans, com ara Francesc Abad, Fina Miralles, Eugènia Balcells, Jordi Benito, Carmen Calvo, Joan Rabascall, Ferran Garcia Sevilla, Eulàlia Grau, Antoni Miralda, Pere Noguera, Carles Pazos, etc. Posteriorment va ampliar la col·lecció cap a la videocreació, la fotografia (més de 20.000 obres d’artistes nacionals i estrangers de relleu internacional), l’art africà, els còmics i els llibres, amb més de 250.000 volums.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats a cobrir l’acte han d’enviar un mail de confirmació a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.