Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a l’Editorial Joventut

El proper dilluns 11 de desembre, a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona tindrà lloc la cerimònia de lliurament de la Medalla d’Or al mèrit Cultural a l’Editorial Juventut.

L’acte serà presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb la participació del regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i de Lluís Zendrera, gerent i net del fundador de l’editorial, que recollirà la medalla. L’acte comptarà amb una glosa, a càrrec de Julià Guillamon, escriptor i crític literari, i serà conduït pel periodista Òscar Dalmau.

L’Editorial Juventut va ser fundada a Barcelona el 1923 per Josep Zendrera i Fecha, és una editorial familiar i independent i per la qual ja n’han passat quatre generacions de la família Zendrera i enguany celebra el seu centenari. Al llarg de la seva dilatada trajectòria ha editat prop de 10.000 títols en català i castellà i ha desenvolupat una tasca continuada per promoure i apropar la lectura d’obres de la literatura universal al públic en general, especialment com a referent editorial de la literatura infantil i juvenil. 

En el catàleg de l’Editorial Joventut hi figuren sèries i títols com Les aventures de Tintín, amb exclusivitat d’edició (és l’única editorial al món que els edita fora del segell Casterman), El Club dels Cinc, d’Enid Blyton, Heidi, Alícia en el país de les meravelles, Peter Pan i Wendy, Pipi Calzaslargas i les versions en català dels contes de Grimm, de Carles Riba, i d’Andersen, per Josep Carner. A més de tenir distribució a tot l’estat espanyol, l’Editorial Joventut també va tenir presència a Amèrica Llatina des de ben aviat. Actualment és present a més de 40 països i té distribució a Amèrica Llatina i els Estats Units.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats a cobrir l’acte han d’enviar un mail de confirmació a premsaicub@bcn.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.