Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Comencen les exposicions de Barcelona Producció 2023-2024

La nova programació del Centre d’Art La Capella comprèn 18 projectes seleccionats en una convocatòria pública

Michael Lawton i Tamara Kuselman obren la temporada expositiva amb dues mostres individuals especialment centrades en la condició narrativa de l’art

Lawton fusiona interessos pictòrics i literaris a través de la ficció, mentre que Kuselman explora el relat vivencial mitjançant l’oralitat, la matèria i la performance

L’edició d’enguany inclou sis exposicions individuals, dues exposicions de comissariat, un cicle de performances i projectes no expositius, entre els que s’inclouen projectes deslocalitzats i d’entorns digitals

Barcelona Producció 2023-2024, el programa de suport a l’art de La Capella, inaugura la seva programació expositiva aquest dimarts 28 de novembre amb dues exposicions individuals que ofereixen experiències plàstiques: una amb gest i color que afecta les nocions d’espai i de temps a través de la ficció, i l’altra, a través de peces de ceràmica, aborda la dificultat d’expressar les emocions més difícils més enllà de les paraules.

L’artista britànic Michael Lawton presenta Te recuerdo de una vida futura, una exposició de pintura que també és una exposició d’escriptura. Lawton proposa una experiència plàstica, una sèrie de quadres repartits per la sala que, al seu torn, conviden a un assaig literari peculiar. Així, gest i color, paraula i poema, es fusionen sota una mateixa premissa: afectar les nocions d’espai i de temps a través de la ficció. La mostra es podrà visitar del 28 de novembre al 4 de febrer de 2024 a l’Espai Capella.

D’altra banda, l’argentina Tamara Kuselman utilitza peces de ceràmica per explicar sis històries vitals al projecte Archivo de emociones difíciles. En aquest cas, els objectes narren situacions de vulnerabilitat i relacions de conflicte, violència i abús de poder. L’artista posa de relleu la dificultat de compartir aquestes experiències, però també destaca el paper de l’art a l’hora de comprendre-les i empatitzar amb els altres. L’obra de Kuselman, programada també fins al 4 de febrer a l’Espai Rampa, incorpora quatre activacions performatives amb Almudena Pardo Teixeiro en què la matèria transita de nou cap a la paraula i el cos.

La programació de Barcelona Producció 2023-2024 s’allargarà tot un any, fins a l’octubre del 2024, i inclou sis exposicions individuals, dues exposicions de comissariat, un cicle de performances i projectes no expositius, entre els que s’inclouen projectes deslocalitzats i d’entorns digitals.

El programa té com a objectiu incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. Així, promou la participació d’artistes, comissaris, crítics, investigadors i altres professionals centrats en l’art i la cultura contemporània a través d’una convocatòria oberta i una selecció de projectes efectuada per un jurat independent.

El Centre d’Art La Capella és l’espai de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) dedicat a la creació emergent. Durant els darrers anys ha centrat la seva activitat en l’organització d’exposicions amb la finalitat d’apropar al públic les propostes més innovadores dels artistes de la ciutat.

BARCELONA PRODUCCIÓ 2023-2024 | PROJECTES SELECCIONATS

Per a més informació, consulteu el web de La Capella

EXPOSICIONS INDIVIDUALS

– Michael Lawton, Te recuerdo de una vida futura – Espai Capella

– Tamara Kuselman, Archivo de emociones difíciles – Espai Rampa

Del 28 de novembre de 2023 al 4 de febrer de 2024

– Valentina Alvarado i Carlos Vásquez, el otro aquí – Espai Capella

– Joan Pallé i Cayetano Truyols, Ghost Rider – Espai Rampa

Del 13 de febrer al 21 d’abril de 2024

– Sofía Montenegro, Maquinal – Espai Capella

– Marta van Tartwijk, Parpella – Espai Rampa

Del 30 d’abril al 7 de juliol de 2024

COMISSARIAT D’EXPOSICIONS

– Marta Sesé, Un desordre distint – Espai Capella

– ferranElOtro, How About a Little Kiss, Don’t Be Unkind – Espai Rampa

Del 16 de juliol al 29 de setembre de 2024

PERFORMANCES

– Guiu/Laia Gimeno Bardis i Laura Roig, La llenya escalfa dues vegades

Dimarts 14 de novembre de 2023

– Estanis Comella, SXT – Courtyard Rosebush

Dimecres 15 de novembre de 2023

– Ari Cardozo, ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este?

Dijous 16 de novembre de 2023

– PUBLICACIÓ

Belén Soto, x k estoy triste?

PROJECTES D’INVESTIGACIÓ

– Catarina Botelho, Fantasmas en el Espacio Urbano – Barcelona

– Ce Quimera i txe roimeser, Holobiontes, simbiontes y otras sutilezas – Genealogía tra(n)shumante de bichos de compañía

PROJECTES DESLOCALITZATS

– Irena Visa, Cançó i ball per a una font

– Lina Ruiz, Columba Zavala i Raúl M. Candela, La Barrejada, laboratori culinari-creatiu. Cocina expandida

PROJECTES D’ENTORNS DIGITALS

– Kenneth Russo & WAAI, vAImpir: la AI com a eina vampírica

– Griselda García, Playlist Curada


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.