Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La nova exposició de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona es capbussa en les imatges que van inspirar pintors i dibuixants de la segona meitat del segle XIX 

‘Fotografia per a artistes. La col·lecció del dibuixant Josep Lluís Pellicer’ aplega 170 imatges de temàtiques molt diverses 

La mostra, amb entrada gratuïta, es podrà visitar del 23 de novembre al 19 de maig

Fotografia per a artistes. La col·lecció del dibuixant Josep Lluís Pellicer, la nova exposició de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, està integrada per  170 fotografies del miler que aquest pintor i dibuixant va reunir al llarg de la seva trajectòria professional, i es podrà visitar, amb entrada gratuïta, del 23 de novembre fins al 19 de maig.

Paisatges rurals i urbans, aspectes etnogràfics i militars, estudis del cos humà, models vegetals i animals… són algunes de les temàtiques que Pellicer va aplegar i que posen en valor el treball dels fotògrafs especialitzats a fer les anomenades fotografies del natural o fotografies per a artistes.

Durant la segona meitat del segle XIX, molts artistes plàstics adquirien aquest tipus d’imatges a les llibreries i cases de gravats i les utilitzaven com a material d’inspiració. Pellicer n’era un, i la recerca ha permès de relacionar algunes fotografies de la seva col·lecció amb els dibuixos que publicava en diverses revistes.

La mostra, comissariada per Rafel Torrella, pretén copsar la manera com la societat europea es mirava el món en aquell moment i, sobretot, reconèixer la feina d’aquests fotògrafs sovint oblidats a partir de la col·lecció d’un home singular.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.