Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Xavier Marcé inaugura el XVIII Congrés d’Història de Barcelona, dedicat a la història ambiental de la ciutat 

El regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, inaugurarà dimecres, 22 de novembre, el XVIII Congrés d’Història de Barcelona, organitzat per l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. La inauguració tindrà lloc a les 9.30 a El Born Centre de Cultura i Memòria, seu de les jornades, que al llarg de tres dies reuniran vuit ponències, dues taules rodones i una quarantena de comunicacions presentades, al voltant de temes com la climatologia històrica i les aportacions de Barcelona al seu desenvolupament, la relació entre la història ambiental i la història urbana, les percepcions ambientals en temps medievals i moderns a partir de les disposicions del Consell de Cent o la petjada hídrica, alimentària i energètica de Barcelona i la seva evolució històrica.  

Sota el títol de Cap una història ambiental de la ciutat, el congrés explorarà el passat barceloní des de les múltiples perspectives de la història ambiental, una disciplina sorgida durant la dècada de 1970 als Estats Units que estudia les relacions entre els humans i la resta de la natura al llarg del temps, i tracta de d’explicar els processos de canvi en aquestes relacions. 


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.