Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Festival DAU homenatja Klaus Teuber, creador del joc d’estratègia Catan, i el ‘caçador de jocs’ Fred Horn

Dani García, Helgue Meissner, Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson i Anna Wermlund, i l’artista Amelia Salas completen el palmarès dels Premis DAU, lliurats avui en una gala que dóna el tret de sortida a l’edició 2023

Aquest vespre s’han lliurat els premis DAU Barcelona 2023 al SAT! Sant Andreu Teatre, en un acte presentat per la divulgadora Aida Márquez, amb la participació del mag Jordi Pota i el Regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé. L’acte ha marcat l’inici del Festival d’enguany, que s’allargarà fins a darrera hora del diumenge al recinte de la Fabra i Coats. 

El Dau elegeix un autor cada any perquè formi part del Saló del prestigi, un espai dedicat al reconeixement pòstum de personalitats històriques que han contribuït significativament a la difusió i al desenvolupament del joc i, específicament, dels jocs de taula al llarg dels segles, dins de la història de la cultura. En aquesta edició s’ha reconegut Klaus Teuber, creador del Catan, que va morir el passat mes d’abril. 

El Premi a una vida dedicada al joc ha recaigut sobre Fred Horn, un dels grans creadors, i sobretot investigadors, del món del joc europeu. Com ha millor autor novell ha estat guardonat Dani García, pel seu joc Barcelona, on els jugadors assumeixen el paper de constructors que han de treballar en l’expansió de la ciutat a l’eixample. El premi al millor autor, en aquesta ocasió, ha sigut per als creadors del joc Revive: Helgue Meissner, Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson i Anna Wermlund, un joc en el que els participants han d’aconseguir reviure la civilització que va ser destruida cinc mil anys enrere. 

Per últim, el Premi a la millor artista ha recaigut sobre Amelia Sales per Insecta, un guardó en què s’ha valorat la importancia de la creació artística d’un joc a nivell global, no només en la portada del joc, si no en la implementació de tots els elements, per fer una experiència de joc totalment inmersiva.

la 12a edició del festival DAU tindrà lloc al recinte de la Fabra i Coats, durant aquest cap de setmana, del 17 al 19 de novembre, i és una iniciativa impulsada des de l’Institut de Cultura de Barcelona, que compta per segon any amb la direcció d’Oriol Crespo. Sota el seu comissariat, aquest any el festival posa l’accent en la reivindicació del paper de les dones (disseny, art, difusió, edició, creació…), en un àmbit cultural on no sempre se les ha reconegut i prestigiat. El festival, amb accés gratuït a totes les activitats, recupera l’horari continuat (dissabte i diumenge, de 10 a 20 hores). A més, el Dau de nit s’expandeix, i suma la nit del divendres a la ja tradicional vetllada del dissabte, ambdós dies entre les 22 hores i les 6 del matí. El programa d’activitats estarà format, com en edicions anteriors, pel Gran Dau, el Dauet, el Dau expert, el Dau històric, el Dau tradicional, el Daus de rol, i el Dau dels autors.

Vídeo complet entrega de premis

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.