Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born CCM inicia la seva integració al Museu d’Història de Barcelona

Al llarg dels propers mesos, els equipaments faran la transició cap a la nova etapa, sota la direcció de Joan Roca

El Museu d’Història de Barcelona ampliarà properament la seva xarxa d’equipaments amb la integració del Born CCM entre les seves seus. Aquesta incorporació, de caràcter funcional, respon a la voluntat de donar major coherència a l’explicació actual sobre l’evolució històrica de la ciutat, incidint en l’alt valor patrimonial de les restes arqueològiques que s’hi conserven, tant com l’edifici que les acull. Així, el nou projecte del Born es focalitzarà en la Barcelona moderna i contemporània, mostrant l’evolució de la ciutat entre la Baixa Edat Mitjana i el segle XX , sense abandonar la seva línia de treball vinculada a la memòria de la ciutat. 

La integració s’anirà completant de manera progressiva al llarg dels propers mesos. Mentre es fa plenament efectiva, el Born CCM mantindrà la programació ja prevista. Durant aquesta transició dels espais municipals gestionats de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Joan Roca, director del MUHBA, assumeix també la direcció del Born CCM. Per la seva banda, la fins ara directora del Born CCM, Marta Marín-Dòmine, seguirà vinculada a l’Ajuntament treballant amb el desenvolupament d’un Pla Municipal de Memòria que ha d’ajudar a reforçar el paper de La Model i El Castell de Montjuïc com a centres referencials en l’àmbit de memòria de la ciutat. 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.