Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
“Anti-Futurisme Cimarrón”: la producció inèdita d’una vintena d’artistes després de més d’un any de treball col·lectiu

Dimecres 11 d’octubre, a les 10 h, tindrà lloc la presentació a premsa de l’exposició Anti-Futurisme Cimarrón (12.10.23 – 31.01.24), a càrrec de les comissàries, Yuderkys Espinosa-Miñoso i Katia Sepúlveda, el director de La Virreina, Valentín Roma, i el director del Santa Mònica, Enric Puig Punyet.

  

Tot seguit es farà una visita guiada a les dues seus expositives, La Virreina i el Santa Mònica, amb la presència dels artistes.

 

La mostra adopta la idea anzalduiana del treball artístic com a cura, sota la curanderia de la filòsofa descolonial d’origen afrocaribeny Yuderkys Espinosa-Miñoso i l’artista visual d’origen xilè Katia Sepúlveda, que han convidat un grup d’artistes activistes i comunitaris, individuals i col·lectius, prèviament seleccionats, a formar part d’un procés de creació col·lectiva a partir de la reflexió, des de les seves experiències i llocs enunciatius diversos, sobre una sèrie de textos i contextos que anuncien amb esperança la desaparició d’Europa i el seu projecte de món basat en l’ego conquiro.

 

Artistes: Colectivo Ajchowen, Colectivo Ayllu, Imayna Caceres, Yoel Díaz Vázquez, Johanné Gómez Terrero, Marcela Huitraiqueo, Grupo Katanga, Nitzayra Leonor, Dj Maldita Vaina, Verena Melgarejo, Daniela Ortiz, Naomi Rincón Gallardo, Yelaine Rodríguez, Evel Romain, Katia Sepúlveda.

 

Anti-Futurisme Cimarrón és la primera coproducció entre La Virreina i el centre d’arts Santa Mònica.

 

ATENCIÓ MITJANS

Confirmar assistència a: 

Clara Bofill (Santa Mònica): cbofillp@gencat.cat / 93 554 78 61 / 677 29 21 26

Nura Nieto Llach (La Virreina): lavirreinaci@bcn.cat / 93 316 11 56 / 635 31 47 99

 

Més informació:

https://artssantamonica.gencat.cat/ca/detall/Anti-Futurisme-Cimarron

https://ajuntament.barcelona.cat/lavirreina/ca/exposicions/anti-futurisme-cimarron/663

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.