Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’exposició ART Situacions III inicia al Centre d’Art La Capella de Barcelona la seva itinerància

Aquest projecte de mecenatge reuneix l’obra de deu artistes emergents: cinc espanyols i cinc francesos

Els artistes han estat seleccionats per Maria de Corral, Lorena Martínez de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí

 

ART Situacions, el projecte de mecenatge que fa més d’una dècada que promou la difusió del sector més jove de l’art actual, inicia la itinerància de la seva tercera exposició, ART Situacions III, a Barcelona, concretament a la Capella, on es podrà veure des del 3 d’octubre fins el 5 de novembre de 2023.

L’exposició posa en diàleg l’obra de cinc artistes espanyols i cinc francesos: Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Aleix Plademunt i Pablo Capitán del Río i els francesos Salomé Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoît Piéron, Elsa Brès i Yoan Sorin. Aquests artistes han estat seleccionats per un comitè format per Maria de Corral, Lorena Martínez de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí.El projecte ART Situacions ha donat suport a cadascun per a la producció d’un total de 10 obres noves creades per a l’ocasió, que es mostraran juntament amb una selecció de peces representatives dels artistes.

L’espai expositiu està dissenyat de manera escenogràfica per Olga Subirós, arquitecta que ha treballat en el muntatge d’exposicions a museus com el MACBA o el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. A més, ART Situacions III està acompanyada d’un llibre editat per Turner el fil conductor del qual és un text de Chus Martínez: “Els artistes ressenyats formen un grup eclèctic, tant formal com material, que busca abordar la necessitat de tendresa i cura , així com un nou amor per la vida”, assegura Martínez.

Després del 5 de novembre, l’exposició, que va tenir la primera parada a IFEMA Madrid durant ARCOmadrid, viatjarà a diverses seus de França amb la missió de donar suport a la cultura i als artistes participants.

Conscients de l’escassetat d’oportunitats que afronta el sector més jove de l’art actual, ART Situacions, que sorgeix del desig personal del matrimoni de col·leccionistes catalans Pilar Forcada i Marcel Pascual de contribuir a dinamitzar el teixit artístic, el 2011 neix per promocionar l’art emergent mitjançant un suport econòmic destinat a la creació. Fruit d’això ja s’han celebrat dues edicions. La primera va tenir lloc el 2012 amb Portugal com a país convidat i va comptar amb la participació dels artistes espanyols Patricia Dauder, Pepe Cifuentes, Francesc Ruiz, Juan López Díez, Miki Leal, Jaume de la Jara, Santiago Giralda, Nuria Fuster i els portuguesos Mauro Cerqueira i Carla Filipe. La segona es va celebrar el 2016 amb els artistes italians Ludovica Carbotta, Gabriele de Santis, Anna Franceschini, Diego Marcon i Alek O. i els espanyols Miren Doiz, José Guerrero, Rubén Guerrero, Teresa Solar Abboud i Anna Talens.

Després de la pèrdua de Pilar Forcada el 2021, el seu marit Marcel Pascual, col·leccionista i director general d’Honda-Greens, ha assumit la direcció d’ART Situacions amb la voluntat de donar continuïtat al projecte en memòria de la seva dona i la passió compartida per l’art durant més de 50 anys. “Durant gairebé mig segle hem construït junts una col·lecció eclèctica i diversa, on al costat d’artistes reconeguts hi incorporem treballs de promeses emergents”, afirma Marcel Pascual. “Ens ha donat moltes alegries haver contribuït amb el nostre suport a que un bon grapat d’artistes hagin pogut dedicar-se exclusivament a la creació”.

A més, entre el 2017 i el 2022 ART Situacions va convocar el premi anual ART Situacions ARCOmadrid per a premiar la millor obra d’art emergent de la fira. Els seus premiats han estat: Antonio Ballester Moreno (2017), Carlos Irijalba (2018), Patricia Gómez i María Jesús González (2019), Asunción Molinos Gordo (2020) i Irma Álvarez-Laviada (2022).

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.