Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La mostra ‘El verb impersonal i el subjecte ocult’ porta al Centre d’Art La Capella una proposta de connexions artístiques

Del 3 d’octubre al 19 de novembre, el Centre d’Art La Capella acull l’exposició El verb impersonal i el subjecte ocult, una col·laboració amb Index_ Fundació Sueca d’Art Contemporani, fruit de la complicitat institucional entre les dues entitats. La mostra aplega els treballs artístics de Kajsa Dahlberg, Sybrig Dokter i Alva Willemark, Roxy Farhat, Nathalie Gabrielsson i Peter Sköld, Johanna Gustafsson Fürst, Saskia Holmkvist, Runo Lagomarsino, Iris Smeds, Ulrika Sparre i Victoria Verseau

La mostra és una proposta de l’equip comissarial d’Index, format pel conjunt de professionals de l’art que treballen a la fundació. Adoptant i definint la metodologia institucional, diverses persones treballen col·lectivament en processos de comissariat que integren anàlisi d’arxius, creació d’exposicions, producció de textos i processos d’aprenentatge. Per a l’exposició a La Capella, l’equip d’Index està format per Jasmine Hinks (comissària d’Edició), Martí Manen (director) i Isabella Tjäder (comissària d’Aprenentatge).

El verb impersonal i el subjecte ocult utilitza la metodologia institucional d’Index per oferir a La Capella una manera de treballar amb la pràctica artística i el públic basada en el desig de connectar situacions, acostar-se a la complexitat i experimentar amb les temporalitats. El punt de partida de l’exposició és una taula de treball que presenta material d’arxiu i una selecció d’obres de vídeo amb les quals poden interactuar els visitants i l’equip de La Capella. L’espai expositiu es defineix a través de peces escultòriques de Johanna Gustafsson Fürst. L’equip de La Capella es relacionarà amb el material presentat i formularà diàlegs amb artistes de Barcelona que treballen camps paral·lels.

Un diàleg continu entre La Capella i Index ha definit la tipologia d’obres d’art que es presentaran a l’exposició, entenent les maneres de fer en el context artístic de Barcelona i com relacionar aquestes maneres de fer amb els professionals de l’art a Estocolm. L’exposició està concebuda com una situació de treball per pensar les connexions, l’alimentació, el llenguatge, la gramàtica i els possibles diàlegs. El verb impersonal i el subjecte ocult fa referència a accions en curs, mirades i processos que es compartiran en temps real. 

La producció de l’exposició compta amb el suport de Kulturrådet (Consell Suec de les Arts).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.