Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Viu Montjuïc, la gran festa del Parc de Montjuïc, celebra la seva 3a edició amb més de 60 activitats

El 7 i 8 d’octubre el Parc de Montjuïc oferirà activitats culturals i de lleure per a tots els públics, amb propostes que van des d‘itineraris guiats per Montjuïc, fins a espectacles de dansa, teatre, concerts, exposicions i portes obertes als equipaments 

Amb la incorporació de Mira Digital Arts Festival, el Centre Cívic Casa del Rellotge, el Centre Cívic la Cadena, o el Foment Excursionista de Barcelona, seran més de 40 equipaments -des de museus, teatres, centres culturals, centres cívics i biblioteques-, els que formaran part de la programació per teixir aliances i oferir activitats culturals i accions conjuntes en cocreació

Per a l’edició d’enguany s’espera superar l’assistència de visitants de l’edició anterior, on van participar més de 60.000 persones, i convertir al Parc de Montjuïc en un epicentre cultural de la ciutat de Barcelona

Els propers 7 i 8 d’octubre tindrà lloc la tercera edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure per a tota la ciutadania. Més de 40 equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc. Durant la presentació del Viu Montjuïc 2023, aquest matí a la Fundació Miró, el comissionat de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, ha posat en valor el caràcter estratègic del parc: “És un espai metropolità, l’epicentre d’un espai que aglutina més de tres milions de persones, i té una gran importància estructural”. Marcé ha destacat també la importància de la col·laboració entre equipaments, “trencant la barrera de programar de forma individual”.

Per a la tercera edició de Viu Montjuïc s’incorporen al projecte més entitats, com el Mira Digital Arts Festival, el Centre Cívic Casa del Rellotge, el Centre Cívic la Cadena, o el Foment Excursionista de Barcelona, que proposa un itinerari inaugural del sender “Montjuïc 360º”, el primer sender homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que transcorre íntegrament dins la ciutat de Barcelona i forma part del Pla Director de Camins del Parc de Montjuïc elaborat per l’Ajuntament de Barcelona. “És un projecte consolidat no només perquè arriba a la tercera edició sinó per aquest creixement i aquest encaix en l’entorn”, ha destacat la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil.

Entre les més de 60 activitats previstes durant el cap de setmana, n’hi haurà per a totes les franges d’edat, i les més habituals seran els itineraris guiats per les immediacions del Parc de Montjuïc, les portes obertes als equipaments participants en el projecte i també hi haurà activitats familiars, concerts i espectacles de dansa i teatre.

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.