Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de les exposicions ‘ART Situacions III’ i ‘El verb impersonal i el subjecte ocult’ al Centre d’Art La Capella

El proper dimarts, 3 d’octubre, a les 11.00 hores, el Centre d’Art La Capella presentarà en roda de premsa dues noves exposicions, ART Situacions III i El verb impersonal i el subjecte ocult. La presentació anirà a càrrec de Xavier Marcé, comissionat de Cultura i Indústries Creatives; David Armengol, director artístic del Centre d’Art La Capella, i Eva Sòria, directora d’Innovació, Coneixement i Arts Visuals de l’Institut de Cultura de Barcelona, i comptarà també amb l’assistència de Vicent Todolí, Chus Martínez i Lorena Martínez, del comitè d’experts d’ARTS Situacions, així com de Marcel Pascual, el seu director; també hi assistirà Martí Manen, director d’Index Foundation. 

ART Situacions és un projecte de mecenatge iniciat fa més d’una dècada per promoure la difusió del sector més jove de l’art actual.  La seva tercera exposició posa en diàleg l’obra de cinc artistes espanyols i cinc francesos: Elena Aitzkoa, Nora Aurrekoetxea, Lucía Bayón, Aleix Plademunt i Pablo Capitán del Río, Salomé Chatriot, Marie-Luce Nadal, Benoît Piéron, Elsa Brès i Yoan Sorin. Aquests artistes han estat seleccionats per un comitè format per Maria de Corral, Lorena Martínez de Corral, Chus Martínez i Vicent Todolí. L’exposició es va poder veure per primer cop a la passada edició de la fira ARCO i inicia la seva itinerància a Barcelona, on es podrà veure del 3 d’octubre al 5 de novembre.   

El verb impersonal i el subjecte ocult és fruit de la col·laboració de La Capella amb The Swedish Contemporary Art Foundation, i utilitza la metodologia institucional d’Index per oferir a La Capella una manera de treballar amb la pràctica artística i el públic basada en el desig de connectar situacions, acostar-se a la complexitat i experimentar amb les temporalitats. Els artistes participants són Kajsa Dahlberg, Sybrig Dokte i Alva Willemark, Rosy Farhat, Nathalie Gabrielsson i Peter Sköld, Johanna Gustafsson Fürst, Saskia Holmkvist, Runo Lagomasino, Iris Smeds, Ulrika Sparre i Victoria Verseau. La mostra es podrà veure al Centre d’Art La Capella del 3 d’octubre al 19 de novembre, i forma part de la programació del festival de vídeo LOOP Barcelona 2023.  

ATENCIÓ MITJANS:

Confirmeu assistència a premsaicub@bcn.cat

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.