Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Integrants del projecte municipal Música al carrer, seleccionats per participar al Gwangju Busking World Cup a Corea

La segona edició del concurs internacional de músics de carrer de la ciutat coreana de Gwangju tindrà lloc del 3 al 7 d’octubre

Entre els 64 grups seleccionats n’hi ha tres de catalans: Kao Tropical, S. Taki i Àvalon; els dos primers estan integrats per artistes vinculats al projecte Música al carrer, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona

Les tres formacions catalanes són l’única representació de l’estat espanyol al concurs internacional

La ciutat coreana de Gwangju acollirà del 3 al 7 d’octubre la segona edició del Gwangju Busking World Cup, un concurs internacional de música al carrer en format festival. Entre els 64 grups d’arreu del món seleccionats per participar-hi n’hi ha tres de catalans, Kao Tropical, S. Taki i Àvalon, que conformen l’única representació de l’estat espanyol al concurs. Els dos primers grups, Kao Tropical i S. Taki, estan integrats majoritàriament per artistes vinculats al projecte Música al carrer, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.

Els convidats a participar al Gwangju Busking World Cup ho fan amb les despeses cobertes per l’organització del festival, i opten a premis que oscilen entre els 30.000 dòlars dels guanyadors, i els 3.000 que percebran cadascun dels vuit grups finalistes a la ronda final. El festival s’organitza en dues secions, la nacional i la internacional, amb presència de músics de països com  Itàlia, Nigèria o Regne Unit.

Els grups de Música al carrer que competiran a Corea 

Kao Tropical és una fusió entre dos projectes ja existents; Tropical Mystic Dj i Kao Percussion, amb un format de live dj set i dos percussionistes. Els participants són Marta Berengué López (música del projecte Música al carrer), Marco Damian Torrado Guzman (també de Música al carrer) i Jorge Alberto Avellaneda.

S.Taki està conformat per Sergio González, Diego González i Ignacio Padrón (els tres de Música al carrer). La banda està inscrita al projecte de Música al carrer de Barcelona com a Latin Panas, però a Corea hi van com a S.Taki, amb un projecte alternatiu nascut arran de la marxa d’alguns membres de Latin Panas. S. Taki té un estil similar, amb cumbia i música llatina i cançons originals.

Per la seva banda, Àvalon, malgrat no ser part del programa Música al carrer, s’ha format actuant a centres cívics de la ciutat, com La Farinera del Clot o el Centre Cultural Albareda. Àvalon és un trio musical que rendeix homenatge a intèrprets i compositores al llarg de la història de la música amb un repertori de diferents cultures del món. 

Música al carrer

El projecte Música al carrer, emmarcat dins del programa Cultura Viva de l’Institut de Cultura de Barcelona, vol ordenar, coordinar i impulsar la música que es toca al carrer per apropa-la a tota la ciutadania, tot garantint la convivència entre artistes, persones veïnes i passejants. El projecte va néixer l’any 2004 a Ciutat Vella, on des d’aleshores es mantenen 18 punts en actiu. Durant els anys 2022 i 2023 la xarxa s’ha anat ampliant, amb l’horitzó d’arribar als 50 punts repartits pels 10 districtes de Barcelon per tal de fer arribar la música arreu i descongestionar el centre de la ciutat. 

La música al carrer forma part del patrimoni cultural i del paisatge urbà de la ciutat. La seva regulació permet tenir una visió integral de l’activitat i mediar entre els interessos dels diferents agents que hi intervenen, des dels músics fins a les veïnes, passant per comerciants, districtes i guàrdia urbana. 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.