Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Grec Pro 2023 torna a convertir Barcelona en espai de debat internacional sobre el futur de les arts escèniques

La sostenibilitat i els reptes climàtics articulen el programa d’aquesta edició, amb dos centenars de participants

Dos centenars de programadors, productors, gestors culturals, artistes i altres professionals de les arts escèniques participen fins diumenge a Barcelona en una nova edició del Grec Pro, que va arrencar dimecres 5. Un any més, aquesta trobada internacional converteix la ciutat en espai de referència per al debat i la reflexió al voltant de temes clau per a l’escena, a la vegada que multiplica la visibilitat dels espectacles del festival i de l’ecosistema escènic català. Les presentacions, converses i espais d’intercanvi d’experiències es combinen amb l’assistència als espectacles programats pel festival i ofereixen un àmbit per a la co·laboració, amb iniciatives com la presentació d’algunes de les propostes escèniques que el Grec coproduïrà l’any vinent.

Sota el lema Visualitzant el futur, el programa del Grec Pro 2023 s’articula al voltant de les preocupacions mediambientals i la diversitat, amb iniciatives com la presentació del Pla C* Cultura pel Clima, un pla de sostenibilitat ambiental per a les empreses culturals; la reflexió sobre la mobilitat i la producció sostenibles; un recorregut per l’ecosistema de la dansa a Catalunya, o una posada en comú sobre els nous reptes de les arts del moviment. El programa inclou també diferents sessions centrades en la difusió dels espais, circuits i iniciatives autòctones, tant locals com estatals, entre les quals la presentació del projecte actual del Mercat de les Flors o el balanç de deu anys de posada en marxa del Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola, promogut per Acció Cultural Espanyola, o la presentació del projectes Escénicos en Europa, basat en la realització de vuit documents audiovisuals sobre artistes espanyols participants al Grec Festival, la formació i trajectòria dels quals s’ha desenvolupat a diversos països de la Unió Europea.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.