Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Núria Gómez Gabriel i Zaida Trallero comissarien dues noves exposicions col·lectives a La Capella

Dimecres 5 de juliol, a les 11.00 h, tindrà lloc la presentació de les dues exposicions col·lectives de Barcelona Producció 2022-2023 a La Capella: Ángel peligrosamente búho [duelos, espectros y materialidad], a cura de Núria Gómez Gabriel, i Quan ja no ens escalfa el sol, a cura de Zaida Trallero. La roda de premsa comptarà amb les dues comissàries; Manuel Alba Montes, Aymara Arreaza R, Joana Capella Buendia, Natalia Domínguez, Paula García-Masedo, Violeta Mayoral i Leticia Skrycky (artistes) i David Armengol, director artístic de La Capella.

Quan ja no ens escalfa el sol explora l’afectació que tenen les violències constructivistes i processos com la gentrificació en els nostres cossos. Es tracta d’un projecte in situ, un espai de diàleg, una coreografia. La gentrificació és moviment, és desplaçament, és una relació íntima amb un espai que es trenca, amb un territori. Les obres, creades a partir de l’efecte directe d’un canvi urbà, serveixen de disparador d’un procés col·lectiu en què l’exposició esdevé instal·lació, so i ball, i ofereixen així altres possibilitats d’encarar una problemàtica de les nostres ciutats.

A Ángel peligrosamente búho proposen una materialitat espectral com a ètica de la desorientació. Per a una ètica de la desorientació ens cal l’experiència espectral i les seves vicissituds materials. L’espectralitat, com a metàfora dels espais que escapen a la nostra percepció i al nostre enteniment, es relaciona amb un teixit de mons invisibles que sotgen els límits del nostre cos físic i el nostre sistema perceptiu. Una sensibilitat que busca proporcionar al temps actual una dimensió col·lectiva en lloc de productiva, repetitiva en lloc de lineal, i reflexiva en lloc de progressiva.

Més informació: https://www.lacapella.barcelona/ca

ATENCIÓ MITJANS:

Confirmeu assistència a Laia Carbonell Ferrer – lcarbonellf@bcn.cat – 677441414 / 933161156

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.