Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Mariana Enriquez, Wu Ming-Yi, Jay Kristoff i Màrius Serra, primers participants confirmats per al Festival 42 del 2023

La tercera edició del Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona tindrà lloc del 8 al 12 de novembre

La il·lustradora Maria Picassó és l’autora del cartell d’enguany

Del 8 al 12 de novembre tindrà lloc la celebració del 42, Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona, en la seva tercera edició, que enguany gira entorn de les tres dimensions temporals clàssiques: el passat, el present i el futur. Mariana Enríquez, màxima representant llatinoamericana del gènere del terror; Wu Ming-Yi, que amb la seva novel·la L’home dels ulls compostos, traduïda a més de 15 idiomes, ha revolucionat les perspectives marítimes i mediambientals; l’escriptor australià Jay Kristoff, un dels màxims exponents de la literatura de ciència-ficció i fantasia juvenil; i el polifacètic Màrius Serra, que reflexionarà, a la conferència inaugural, sobre el joc lingüístic com a generador de realitats, són els primers noms confirmats de la nova convocatòria de la cita, que en les seves primeres edicions s’ha consolidat com espai de referència per als amants dels gèneres fantàstics en el sentit més ampli, i punt de trobada amb grans autors del panorama nacional i internacional.

El recinte de la Fabra i Coats tornarà a ser el centre neuràlgic del festival, que oferirà una intensa programació amb tallers, taules rodones, converses, debats, rutes literàries, divulgació científica, música, clubs de lectura, homenatges, còmic, jocs, cosplay… El 42 manté la seva essència i es mostra fidel a la seva filosofia d’oferir un festival obert, que aposta per una programació multidisciplinària, i que juntament amb la celebració dels Premis 42, treballa amb l’objectiu de consolidar en el mapa literari els gèneres fantàstics.

El cartell de l’edició d’enguany és obra de la il·lustradora Maria Picassó (Manresa, 1983). Arquitecta de formació i dibuixant per vocació, col·laboradora habitual d’editorials de ciència-ficció, Picassó presenta una trajectòria ben heterogènia amb una marca pròpia clarament identificable gràcies al seu estil vectorial i geomètric, que destil·la la realitat fins a la seva essència. Mitjançant els colors, les formes i la trama de punts, el cartell recull l’estil retrofuturista característic de l’autora i presenta un personatge situat al límit entre utopia i distopia, una dualitat que es reprodueix en ell mateix i que es pot interpretar com dues meitats, dues possibilitats…o un tot. L’estampa distòpica de la il·ustració fa referència a l’edifici Fabra i Coats, seu del festival.

Per a més informació, consulteu el web del festival: barcelona.cat/festival42

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.