Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Park Güell, a punt per a un estiu de música, cinema i recorreguts històrics

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) organitza el cicle Música, dona i ciutat amb la col·laboració de BSM-Park Güell i l’ESMUC

A partir del 30 de juny, se celebraran al Park Güell quatre concerts, tres projeccions de cinema i sis itineraris

El cicle planteja una aproximació a la història de Barcelona a través de les arts, i combina música, projeccions i itineraris històrics

El Park Güell acollirà els propers mesos una completa programació cultural d’estiu organitzada pel MUHBA amb la col·laboració de BSM i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). L’objectiu és oferir noves oportunitats perquè la ciutadania gaudeixi d’aquest espai emblemàtic amb propostes que tenen com a eix transversal el descobriment de la història de la ciutat a través de la música, el cinema i itineraris.

Amb el títol Música, dona, ciutat s’apleguen diverses iniciatives: per una banda, el cicle de quatre concerts Camins musicals de llibertat. Barcelona, 1974-1986, un recorregut pels darrers anys del franquisme i els primers de la democràcia, quan la societat barcelonina va viure canvis importants i, alhora, contradictoris. Les expressions artístiques, i en particular la música, van ser els vehicles principals per descobrir i promoure altres maneres de viure, individuals i col·lectives. És una mostra dels  camins musicals que marcaren a Barcelona la identitat cultural d’una època. El cicle de concerts està organitzat conjuntament amb l’ESMUC.

D’altra banda, el cicle de cinema Barcelona en moviment enguany està dedicat a La dona a la Barcelona dels seixanta i projectarà tres pel·lícules sobre les relacions de parella i el rol subsidiari que la dona tenia aleshores, amb Barcelona de rerefons. Aquest cicle compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

La proposta es complementa amb un seguit d’itineraris històrics i visites comentades al Park Güell i entorns.

Més enllà d’aprofitar l’entorn extraordinari del Park Güell a les nits d’estiu, des de les primeres edicions dels dos cicles ara fa deu anys el MUHBA planteja dues aproximacions a la història de Barcelona a través de les arts, en concret de la música i el cinema, per mostrar per una banda, el ric patrimoni musical de què disposem i, de l’altra, com Barcelona és representada en el cinema, com escenari de la trama i sovint com a veritable protagonista del film. Per tant, música i cinema al Park Güell amb un filtre històric i patrimonial.

Les activitats són obertes i gratuïtes, exceptuant els itineraris, que tenen un preu de 2€ i s’han de reservar prèviament a través del web del MUHBA.

Tota la programació al web del MUHBA

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.