Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La 10a edició del Pantalla Barcelona torna aquest estiu a l’aire lliure

Del 27 de juny al 25 de juliol de 2023, l’edició d’estiu oferirà 42 projeccions a l‘aire lliure als Centres Cívics de Barcelona

11 centres cívics participen a l’edició d’estiu del Pantalla Barcelona: CC Ateneu Fort Pienc, CC Can Basté, CC Can Clariana Cultural, CC Casa Groga, CC Josep Maria Trias i Peitx, CC La Sagrera “La Barraca”, CC La Sedeta, CC Pati Llimona, CC Vil·la Florida, CC Zona Nord i l’Auditori Sant Martí

L’ICUB, l’Institut de Cultura de Barcelona, torna a acostar el cinema als barris amb una nova edició del circuit Pantalla Barcelona, que tindrà lloc entre el 27 de juny i el 25 de juliol a diferents centres cívics de la ciutat. El cicle se celebra dos cops a l’any: a la tardor i ara a l’estiu. En aquest darrer cas, les pel·lícules es programen a l’aire lliure: cinema a la fresca amb entrada gratuïta, sense reserva i fins a completar l’aforament màxim.

El Pantalla Barcelona en la seva edició d’estiu aposta per les produccions audiovisuals autòctones. Per això, des de la Xarxa de Centres Cívics es torna a col·laborar amb l’Acadèmia de Cinema Català. En total, 42 projeccions de 7 produccions recents catalanes: Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll; Alcarràs, de Carla Simón; Escape room: la pel·lícula, d’Hèctor Claramunt; Toscana, de Pau Durà; La innocència, de Lucía Alemany; La voluntària, de Nely Reguera i Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano.

Cinema de proximitat i de qualitat

La selecció és una aposta de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona pel cinema de qualitat i les produccions de proximitat, amb films de temàtiques socials que tracten problemes actuals en clau de comèdia o drama. Enguany hi trobem una important presència femenina darrere de les càmeres, perquè 4 dels 7 films d’aquesta edició estan dirigits per dones, però també davant, amb històries protagonitzades per actrius de diferents edats, com Carmen Machi (La voluntària), Ingrid García-Jonsson (Nosaltres no ens matarem amb pistoles), Eva Martín i Elia Galera (Pan de limón con semillas de amapola) o Laia Marull i Carmen Arrufat (La innocència).

De Maria Ripoll, directora de la taquillera Ahora o nunca i de Tu vida en 65, veurem Nosaltres no ens matarem amb pistoles, l’adaptació que va fer l’any passat de l’obra teatral homònima de Víctor Sánchez, i que és el retrat tragicòmic d’un grup d’amics millennials que es mouen entre el desencant i la frustració.

Escape room: la pel·lícula també parteix d’una comèdia teatral d’èxit de Joel Joan i Hèctor Claramunt, que s’encarrega de dirigir aquesta adaptació cinematogràfica. La pel·lícula reflexiona, amb grans dosis d’humor, sobre la confiança, la veritat i les mentides.

Tornarà a la gran pantalla Alcarràs, guanyadora de l’Os d’Or a la Berlinale 2022. La segona pel·lícula de la cineasta Carla Simón és una història dramàtica al voltant de la pertinença a la terra, les tensions generacionals i la importància de la unitat familiar.

També hi haurà ocasió de veure La innocència, òpera prima de la directora valenciana Lucía Alemany i La voluntària, el retorn de la cineasta Nely Reguera, sis anys després del seu debut amb María (y los demás). Si el primer film està ambientat en escenaris reals del poble natal de la directora per explicar-nos una història basada en les seves vivències d’adolescent, el segon és un drama filmat en un camp de refugiats real, amb un argument que ens qüestiona sobre què és la solidaritat, la injustícia i els privilegis de la nostra societat de consum.

Toscana, de Pau Durà, i Pan de limón con semillas de amapola, de Benito Zambrano, completen la selecció de pel·lícules per a aquest Pantalla Barcelona. La primera és una comèdia sobre la necessitat que tenim els uns dels altres, i la segona, un drama, adaptació de la novel·la homònima de Cristina Campos, que és una història de sororitat sobre l’amistat i la maternitat.

Música i ambientació per a cada projecció

Les sessions de cinema es complementen amb una selecció musical del productor i dj Dani Kongo que funciona com una banda sonora alternativa. És, segons explica el mateix artista i programador musical “una mixtura de propostes actuals, però també música no gaire popular, música d’aquí o d’allà, música sense fronteres, que m’ha portat a remenar el disc dur del meu cervell, intentant seleccionar la pista ideal”.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.