Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Torna el Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica

Del 14 al 18 de juny, el Festival de Literatura Llatinoamericana connectarà diverses veus de l’Amèrica Llatina i el Carib amb la literatura catalana

La programació de l’esdeveniment inclou converses, entrevistes, rutes literàries, una estrena literària i espectacles de literatura oral, i també un club de lectura virtual, un taller sobre novel·la negra i una sessió de lectura en veu alta i poesia espontània

En aquesta nova edició,  sota el comissariat de l’escriptor Eduardo Ruiz Sosa, el Festival posa l’accent en relats que involucren la vida privada, la vida familiar o la col·lectivitat més pròxima en esdeveniments públics i polítics

La Biblioteca Gabriel García Márquez i Casa Amèrica Catalunya seran les seus de la segona edició del Festival

Del 14 al 18 de juny, el Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica celebra la seva segona edició. El Festival continua sumant recorregut amb vint autors i autores de generacions, geografies i tendències literàries diferents.

Enguany la programació inclou les veus de Leonardo Padura, Laureano Debat, Giuseppe Caputo, Belén López Peiró, Claudia Ulloa Donoso, Fernanda García Lao, Leonardo Padura, Natalia García Freire, Franco Félix, Leo Felipe Campos, Gabriel Mamani Magne, Claudia Ulloa Donoso, Aline Bei, Juan Pablo Villalobos, Gustavo Faverón, Gabriela Polit Dueñas i Wilson Saliwonczyk.

Els moderadors de les taules rodones seran els escriptors catalans Robert Juan-Cantavella, Aina Gatnau, Albert Pijuan i Sònia Hernàndez, el periodista Óscar López, l’acadèmica Dunia Gras i la dramaturga Yaiza Berrocal.

En aquesta segona edició i sota el comissariat de l’escriptor Eduardo Ruiz Sosa, el Festival KM Amèrica posa l’accent en relats que involucren la vida privada, la vida familiar o la col·lectivitat més pròxima en esdeveniments públics i polítics, i que despullen els universos de la intimitat a partir de les grans transformacions de l’entorn.

Organitzat per Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona, el festival connecta diverses veus de l’Amèrica Llatina i el Carib amb la literatura catalana. A les converses, entrevistes, rutes literàries, l’estrena literària i els espectacles de literatura oral KM Amèrica 2023 hi incorpora tres noves activitats: un club de lectura virtual, un taller sobre novel·la negra i una sessió de lectura en veu alta i poesia espontània.       

Per què tornaves cada estiu (Las afueras, 2022), la novel·la guanyadora del concurs Narratives a escena, protagonitza el tancament de la segona edició del KM Amèrica. La dramatúrgia i direcció de l’obra estan a càrrec d’Andrea Segura Olavarría, la interpretació és d’Antonella Posso, amb Mauricio Sierra com ajudant de direcció. 

ATENCIÓ MITJANS:

Dijous 15 de juny, a les 17h, tots els autors i autores, juntament amb el comissari Eduardo Ruiz Sosa, estaran  a la Biblioteca Gabriel García Márquez per realitzar una fotografia conjunta. Els periodistes interessats en assistir presencialment cal que ho confirmin enviant un correu a comunicaciocbb@bcn.cat


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.