Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Fundació Suñol exposa l’obra creada per Neus Frigola a l’Institut Escola ARTS en el marc de les residències artístiques espais c

‘De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua’, títol de l’exposició, mostra les diferents facetes creatives de l’artista: dibuix, collage, escultura i instal·lació

El programa espais c té per objectiu generar complicitats creatives entre diverses escoles de primària de Barcelona i els artistes

L’impulsen l’ICUB, el Consorci d’Educació i la UAB, amb la mediació de la Fundació Suñol, la Fundació Antoni Tàpies, Hangar i La Capella, Chiquita Room, la Galeria Àngels Barcelona, amb la coordinació d’Experimentem amb l’Art

La Fundació Suñol de Barcelona inaugura aquesta tarda (19.00 hores) l’exposició De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua’, de l’artista i artterapeuta Neus Frigola (Girona, 1991). La mostra recull obres produïdes en els últims quatre anys, la majoria d’elles mentre l’artista ha tingut el seu estudi a l’Institut Escola ARTS del districte de Sants-Montjuïc en el marc del programa espais c, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la mediació de la Fundació Suñol, Hangar, la Fundació Antoni Tàpies, La Capella, Chiquita Room i la Galeria Àngels Barcelona,  i la coordinació d’Experimentem amb l’Art. El programa té per objectiu generar complicitats creatives entre diverses escoles de primària de Barcelona i els artistes.

Els dibuixos de Neus Frigola revelen imatges animades, composicions de cossos entrellaçats que es mouen i fan moure la superfície, de paper o teixit, on es despleguen. En la pràctica de l’artista –que també abraça escultura i instal·lació–, aquesta il·lusió de moviment és sovint el resultat de processos contingents, d’experimentacions matèriques obertes que indaguen de forma porosa en les relacions entre mons diferents. Les seves creacions es deriven d’un exercici que recorre de manera líquida les possibilitats del dibuix. L’obra i la voluntat de l’artista es desborden juntes en aquest moviment d’interaccions intuïtives, que porta a qui mira cap a un camí de descobriment.

De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua, que romandrà oberta fins al 26 de juliol, i ofereix un ampli programa d’activitats paral·leles, entre les quals visites dinamitzades per a escoles de primària, secundària i batxillerat.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.