Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Es fan públics els 8 projectes que passen a la final de ‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és un torneig de projectes de teatre musical. Una proposta que té com a objectiu donar suport als creadors de teatre musical i potenciar la nova creació de teatre musical en català

Els dies 10 i 11 de juliol, en el marc de les Jornades RIIIING!, s’atorgaran quatre reconeixements: la Millor Proposta d’Espectacle, la Millor Composició Musical, la Millor Lletra de Cançó i el Reconeixement Especial del Públic

‘RIIIING! Els musicals que truquen a la porta’ és una coproducció del Grec Festival de Barcelona i El Terrat amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals

El passat 23 de maig va tenir lloc, al Palau de la Virreina, la segona trobada del comitè de selecció de RIIIING! Els musicals que truquen a la porta per fer la tria dels 8 projectes de teatre musical de nova creació en català que passaran a la final del torneig.

El jurat ha deliberat que, entre un total de 42 propostes rebudes i dues fases de selecció, els 8 projectes finalistes de RIIIING! Els musicals que truquen a la porta són:

BATEC de la Cia. Calajo
MIREIA de WeColorMusic
UNA VIDA PER DAVANT de Vitruvi produccions
ARTEMIS de Mireia Morera
EM DIC JOSEP de Marc G. de la Varga
ROJOS de 53a Brigada Mixta
EL TESTAMENT de T-Gràcia
ÀNIMA. El Musical d’Oriol Burés

Durant els dies 10 i 11 de juliol, es presentaran, a Casa Terrat, aquestes 8 propostes artístiques, una de les quals serà seleccionada per un jurat format per Carmen Marfà (guionista, dramaturga i directora), Xavier Pujolràs (coordinador de programació del Teatre Nacional de Catalunya), Montse Portús (directora executiva del Mercat de Música Viva de Vic), Xavier Torras (director musical, compositor i pianista) i Roser Batalla (actriu, dobladora i adaptadora), per rebre el reconeixement com a Millor Proposta d’Espectacle. Aquesta distinció anirà acompanyada d’una dotació de 5.000€ en metàl·lic per ajudar al desenvolupament del projecte.

D’altra banda, es concedirà també un reconeixement al projecte amb la Millor Composició Musical, que serà programat a l’àrea Pro del proper MMVV, per presentar la proposta davant de programadors públics i privats, en format de 30 minuts i només amb música i veus. Així mateix, hi haurà un tercer reconeixement pel projecte amb la Millor Lletra de Cançó, que obtindrà l’enregistrament d’una maqueta. Per últim, hi haurà el Reconeixement Especial del Públic, de votació popular.

A més del torneig amb les 8 propostes artístiques finalistes, la programació de les dues jornades inclourà tres masterclass, que giraran entorn del musical en català, que es detallaran properament.

D’aquesta manera, El Terrat i el Festival Grec de Barcelona pretenen convertir RIIIING! Els musicals que truquen a la porta en un punt de trobada i de reflexió anual pels creadors i les companyies emergents. Un espai on puguin mostrar els embrions dels futurs espectacles musicals de casa nostra i esdevenir un fòrum de discussió artística pels creadors de teatre musical, així com per a productores i exhibidors.

Les entrades per assistir de públic tant presencialment com per streaming a aquesta primera edició de RIIIING! Els musicals que truquen a la porta sortiran a la venda properament.

RIIIING! Els musicals que truquen a la porta és una coproducció del Grec Festival de Barcelona i El Terrat (The Mediapro Studio) amb la col·laboració del Mercat de Música Viva de Vic a partir d’una idea de Toni Viñals.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.