Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La festivitat del Corpus tornarà a omplir Barcelona de flors i activitats recreatives i culturals

La ciutat manté viva una tradició amb set segles d’història, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional

La programació reviu els orígens de la festa, amb activitats al voltant dels gremis i confraries, sense perdre de vista el context actual

Catifes de flors, processons, xerrades, exposicions i una ruta autoguiada conviuen en l’oferta d’activitats

La festivitat del Corpus, una de les més antigues del calendari festiu i tradicional de Barcelona, tornarà a omplir la ciutat de flors i activitats culturals i recreatives. A partir del dia 1 de juny, i amb el dia 8, dijous del Corpus, com a data central, les ornamentacions florals i l’art efímer ocuparan un any més un lloc destacat a l’agenda de la ciutat. Aquest any, la programació accentua la seva dimensió cultural amb un programa articulat al voltant dels gremis i confraries, implicats des de l’origen en una festa que a Barcelona ja té més de 700 anys (es va començar a celebrar el 1320) i que té la declaració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. 

La fidelitat als seus trets tradicionals conviu amb l’adaptació de la festa al moment present. L’ou com balla, un dels elements més singulars del Corpus a Barcelona, s’ha hagut d’adaptar pel context d’emergència climàtica i el decret de sequera. Les entitats han buscat diferents solucions per tal de preservar la celebració de la festa. Allà on no hi ha aigua, l’ou romandrà estàtic, integrat en la decoració floral de l’indret. Sí que podrà ballar en les fonts que funcionen amb un circuit tancat sempre i quan l’aigua es pugui fer servir per regar. En d’altres casos, l’element que en permetrà la dansa no serà l’aigua sinó que seran impulsats per aire.

També en la línia d’actualització de la festa sense perdre l’essència, en el marc de la celebració del Corpus a Barcelona s’oferiran xerrades, exposicions, itineraris i altres activitats vinculades a la petjada de les confraries i gremis a la ciutat. Entre les iniciatives destacades, s’ha creat una ruta que permet una visita autoguiada per indrets de referència per les petjades històriques del món de l’associacionisme professional i també l’aspecte assistencial dels gremis a la ciutat, la Ruta dels Gremis.

Tots els detalls de la celebració al web Corpus 2023 a Barcelona

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.