Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Moujuïc, el festival que apropa la dansa i el moviment a nous públics, celebra la seva 3a edició els dies 20 i 21 de maig

El públic disposarà d’un equip i espai de mediació per tal de tenir una experiència més enriquidora i garantir l’accés a la cultura

Moujuïc proposa una programació per a tots els públics, amb artistes i companyies com ara Los Informalls, Joan Català, Manolo Alcántara, Quim Bigas o Lara Brown

Durant el cap de setmana del 20 i 21 de maig, el Castell de Montjuïc acollirà una àmplia programació que inclou no només espectacles, seleccionats expressament amb l’objectiu de fer la dansa accessible a tothom, sinó també residències, obertures de procés (tant de creació com comunitaris) i un taller infantil

La voluntat de resignificació de l’espai, entorn de la creació contemporània, i la participació activa de la ciutadania ha permès acollir, ja des del mes d’abril, artistes en residència que presentaran el resultat de la seva estada durant els dos dies de festival. Una proposta que neix, també, després d’anys de treball amb diferents fàbriques de creació de la ciutat, amb el convenciment que des dels llenguatges del cos, el moviment i les arts vives, es pot construir una proposta d’accés a la cultura per a tothom, també per aquells sectors de la població que se’n senten exclosos i als marges. El festival vol afavorir, a més, la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament singular ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals.

Fruit d’aquest esperit de col·laboració, la tria de propostes s’ha realitzat en un diàleg entre els equips de la Fàbrica de Creació de dansa i arts vives, El Graner, i el Castell de Montjuïc, dos equipaments de ciutat i que, alhora, comparteixen territori així com la voluntat i el compromís d’articular-lo.

La triple combinació d’espais no convencials, d’un equip i espai de mediació i d’uns llenguatges i propostes concebudes com a punt de partida i porta d’accés és el tret distintiu i la raó de ser del festival. Espais on construir noves experiències entorn de les arts i la cultura.

Els preus de les entrades seran de 9€ per dia i 12€ l’abonament per a tot el cap de setmana. Totes les entrades donen accés gratuït al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Més informació a barcelona.cat/moujuic

Una programació de qualitat per a tots els públics

La diversitat d’espais del Castell serà l’escenari del gruix de la programació, que s’inaugurarà dissabte 20 amb la peça Fight, de la companyia basca LaSala, a la terrassa del pati d’armes. Posteriorment, l’acció es trasllada a l’hornabec, amb Aperitivo, de Los Informalls, per retornar a la terrassa amb Joan Català i el seu Pelat. La jornada es clourà amb el Metaplec, una improvisació coral, amb voluntat de permanència, on artistes de diferents trajectòries (Glòria Ros, David Climent, Marina Pravkina, Adriano Galante i Hoss Benítez) coindiciran els dies previs per preparar un tancament a l’alçada, i en diàleg, amb el públic.

Així mateix, les entranyes de l’equipament són també el seu nucli creador, acollint les peces de les residents d’enguany. Dissabte serà el torn de Yukedo Yukedo, de Park Keito, i diumenge de Bailar o lo salvaje, de Lara Brown.

Diumenge 21 s’inicia amb una jornada matinal, que transcorrerà entre Maña, de la cia. Manolo Alcántara, i la peça Moving!, de María Ferrer, una col·laboració amb el Centre Cívic del Sortidor amb participació de joves acabades d’arribar al Poble-sec, que posa en valor el doble vessant comunitari i territorial. El tercer, el de la creació, estarà representat amb l’obertura de procés del Projecte K amb K de kol·lectivitat, de Sputniks Cia​​, una proposta conjunta entre l’Ateneu Popular 9 Barris i el propi Castell, en el marc de Creació i Museus.

La tarda acollirà Otempodiz (“Diueltemps”), de la cia. Ertza, i Meohadim, de la cia. Jacob Gómez, ambdues a la terrassa, mentre que Molar, de Quim Bigas, es podrà gaudir al pati d’armes. En paral·lel, a la capella, es podrà veure un documental sobre el procés de creació d’Otempodiz“Vosotros tenéis los relojes, nosotros tenemos el Tiempo…”. Prèviament, al matí, els ballarins Deissane Machava i Fenias Nhumai, d’Ertza, oferiran el taller de danses moçambiqueses “Marrabenta i Machawona” per a la canalla de 9 a 12 anys.

La jornada, i el festival, es clourà amb la represa de Castells a l’aire, de Raquel Klen i Raquel Gualtero, el projecte de Creació i Museus 2021 entre la Caldera i el Castell. Una peça pensada, viscuda i executada a l’equipament, que el posa en valor i hi tornarà per posar punt i final a aquesta edició del Moujuïc.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.