Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La paraula poètica torna a prendre carrers i places amb la 26a edició de Barcelona Poesia

El festival tindrà lloc del 9 al 16 de maig, amb una cinquantena de propostes oficials i 47 activitats paral·leles, que arrencaran amb el pregó del poeta Josep Piera i el col·lectiu Poetry Spam 

La programació reflecteix la riquesa formal i de gèneres de la poesia, amb una proposta multidisciplinar que inclou música, performances, dansa, teatre i poesia visual

Jan Wagner, Danez Smith, Nacho Vegas, Dorian Wood, Roger Mas, Imad Abú Saleh, Blanca Llum Vidal, David Pradas, Maria Josep Escrivà, Núria Perpinyà i Sanja Baković son alguns dels protagonistes d’aquesta edició, amb més de 180 participants

El Palau de la Virreina, els Jardins de la Casa de la Misericòrdia, el Museu Marès, el cementiri del Poblenou són alguns dels escenaris d’aquesta edició

El XXXVIII Festival Internacional de Poesia tindrà lloc el dimarts 16 de maig a les 20 h al Palau de la Música Catalana 

El 10 de maig es lliurarà el Premi de Poesia Jocs Florals a Joan Tomàs Martínez per ‘Fosca Negra’ 

Del 9 al 16 de maig tindrà lloc la 26a edició del Festival Barcelona Poesia que, sota el paraigües de Barcelona Ciutat Literària de la UNESCO, té per objectiu mostrar la diversitat de manifestacions del fet poètic i ser una finestra oberta a tot tipus de públics. Maria Callís Cabrera i Josep Pedrals són els comissaris del festival, que presenta una programació amb 50 activitats i més de 180 participants, tant d’àmbit nacional com internacional.

Entre els noms propis de l’edició hi ha autors com la brasilera Ana Martins Marques, una de les veus contemporànies més importants en llengua portuguesa; el mexicà José Eugenio Sánchez; l’egipci Imad Abu Sàleh; la gallega Olga Novo; la Premi Nacional Aurora Luque; o els catalans Blanca Llum Vidal i Martí Sales. La transversalitat de gèneres que carateritza el festival permetrà gaudir de la música d’intèrprets com Nacho Vegas, Roger Más, o Angeladorrrm, amb gran sensibilitat poètica, i les performances de l’artista Dorian Wood.

Un altre dels noms destacats de l’edició és el nord-americà Danez Smith, que oferirà el recital poètic Catalogue of ways to kill a black boy: 45 minuts de poesia amb una posada en escena especial, colpidora i particular. Smith ha guanyat el premi Forward a la millor col·lecció poètica, el Minnesota Book Award in Poetry, el Lambda Literary Award for Gay Poetry i el Kate Tufts Discovery Award, entre d’altres, i a més ha estat triat per la llista anual dels 30 menors de 30 anys més importants la revista Forbes.

Inauguració a la Rambla

La inauguració de Barcelona Poesia, tindrà lloc dimarts, 9 de maig a les 18:30 h amb el pregó que oferirà Josep Piera (1947), el poeta valencià que ha fet de la seva poesia el mirall del Mediterrani. Piera llegirà el pregó des del Palau de la Virreina (Rambla, 99), acompanyat del col·lectiu Poetry Spam, que un cop finalitzat el pregó, guiaran al públic amb un cercavila fins a la sala Paral·lel 62.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.