Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Museu d’Història de Barcelona acull els Premis EMYA, els més prestigiosos dels museus a Europa

El MUHBA, que enguany celebra el seu 80è aniversari, serà del 3 al 6 de maig la seu de la trobada més important de museus que se celebra a Europa, l’EMYA Conference 2023

33 museus del continent opten enguany al Premi al Millor Museu d’Europa, un acte organitzat per l’European Museum Forum i el Museu d’Història de Barcelona

Entre el 3 i el 6 de maig al MUHBA plaça del Rei, tindran lloc les activitats, de la conferència de l’European Museum Forum (EMF), organisme que lliura el premi al Millor Museu Europeu de l’Any. Els diferents actes de la trobada acolliran més de 250 membres de 33 museus de 19 països europeus. L’acte principal de la trobada serà la gal·la d’entrega de guardons, que tindrà lloc el dissabte dia 6 al vespres en una cerimònia a la Llotja de Mar de Pla de Palau.

Els Premis EMYA (European Museum of the Year Award) es concedeixen des de 1977 i són un instrument per valorar els canvis, innovacions i tendències en el món dels museus. Tenen per objectiu estimular l’intercanvi internacional d’idees i crear noves xarxes de col·laboració i inspiració entre les institucions participants. Per aquest motiu, els Premis s’acompanyen d’un complet programa de debats, conferències, tallers i tours, on hi participen tots els museus finalistes, així com guanyadors d’edicions passades. Entre els museus finalistes hi ha el museu Chillida Leku d’Hernani, L’ETNO Museu Valencià d’Etnologia i la Casa Batlló de Barcelona.

ATENCIÓ MITJANS

El dia abans del lliurament dels premis, el divendres 5 de maig, a les 12 hores, a l’Auditori Capmany del MUHBA (carrer del Veguer, 2), tindrà lloc una presentació per a la premsa dels guardons, a càrrec de Jette Sandahl, presidenta de l’EMF i fundadora del Museu de la Dona de Dinamarca; Amina Krvavac, presidenta del jurat i directora executiva del Museu de la infància i la guerra de Sarajevo (Bòsnia Hercegovina), i Joan Roca, director del MUHBA.

Més informació al web del MUHBA

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.