Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Moujuïc, el festival que apropa la dansa i el moviment a nous públics, es trasllada a la primavera en la seva tercera edició

El festival, que tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de maig al Castell de Montjuïc, reforça el seu compromís d’apropar els llenguatges del cos, el moviment i les arts vives a tothom, també per aquells sectors de la població que se’n senten exclosos i als marges

El públic disposarà d’un equip i espai de mediació per tal de tenir una experiència més enriquidora i garantir l’accés a la cultura

Moujuïc proposa una programació de qualitat per a tots els públics, amb artistes i cies com ara Los Informalls, Joan Català, Manolo Alcántara, Quim Bigas o Lara Brown, perfecte per passar un cap de setmana de primavera en família en un espai singular

Sota el nom “Moujuïc al barri”, el festival proposa dues jornades prèvies amb accions de carrer els dies 7 i 13 de maig

Moujuïc, el festival de la dansa i el moviment, arriba enguany a la seva tercera edició. Enguany, el festival es trasllada a la primavera i reforça el seu compromís d’apropar la creació contemporània a nous públics.

Durant el cap de setmana del 20 i 21 de maig, el Castell de Montjuïc acollirà una àmplia programació que inclou no només espectacles, seleccionats expressament amb l’objectiu de fer la dansa accessible a tothom, sinó també residències, obertures de procés (tant de creació com comunitaris) i un taller infantil

La voluntat de resignificació de l’espai, entorn de la creació contemporània, i la participació activa de la ciutadania ha permès acollir, ja des del mes d’abril, artistes en residència que presentaran el resultat de la seva estada durant els dos dies de festival. Una proposta que neix, també, després d’anys de treball amb diferents fàbriques de creació de la ciutat, amb el convenciment que des dels llenguatges del cos, el moviment i les arts vives, es pot construir una proposta d’accés a la cultura per a tothom, també per aquells sectors de la població que se’n senten exclosos i als marges. El festival vol afavorir, a més, la circulació per l’entorn del Castell, un enclavament singular ideal per a la visibilitat d’aquests treballs fora dels espais convencionals.

Fruit d’aquest esperit de col·laboració, la tria de propostes s’ha realitzat en un diàleg entre els equips de la Fàbrica de Creació de dansa i arts vives, El Graner, i el Castell de Montjuïc, dos equipaments de ciutat i que, alhora, comparteixen territori així com la voluntat i el compromís d’articular-lo.

La triple combinació d’espais no convencials, d’un equip i espai de mediació i d’uns llenguatges i propostes concebudes com a punt de partida i porta d’accés és el tret distintiu i la raó de ser del festival. Espais on construir noves experiències entorn de les arts i la cultura.

Els preus de les entrades seran de 9€ per dia i 12€ l’abonament per a tot el cap de setmana. Totes les entrades donen accés gratuït al Museu Etnològic i de Cultures del Món. Més informació a barcelona.cat/moujuic

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.