Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Palau de la Virreina acull l’esmorzar de Sant Jordi 2023

El pati del Palau de la Virreina (Rambla, 99) tornarà a ser escenari del tradicional esmorzar de Sant Jordi ofert per L’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigües de Ciutat de la Literatura UNESCO, conjuntament amb el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana (AELC), l’Associació Col·legial d’escriptors de Catalunya (ACEC), l’Associació d’Editors en Llengua Catalana i el PEN Català.

La trobada tindrà lloc a les 9.30 del diumenge 23 d’abril, i comptarà amb la presència d’editors, editores, escriptors, escriptores, periodistes, representants dels diferents gremis i de les diferents associacions d’escriptors i escriptores. Durant l’acte hi haurà els parlament de l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de la pregonera de Sant Jordi, Gemma Ruiz.

ATENCIÓ: els mitjans de comunicació que vulguin cobrir l’esmorzar, s’han d’acreditar prèviament abans del divendres dia 21 d’abril a les 12 del migdia a través del correu de contacte premsaicub@bcn.cat

L’esmorzar de Sant Jordi marcarà el punt d’inici d’una diada en la que, per segon cop, la ciutadania disposarà d’una Superilla literària al centre de Barcelona, entre la Gran Via i la Diagonal i entre Balmes i Pau Claris. Aquest any, a més, la superilla s’amplia fins a Ciutat Vella, ja que la Rambla tornarà a ser un dels escenaris emblemàtics de la festa i la rosa, i fins a Gràcia, amb la incorporació de Gran de Gràcia fins a la Travessera.

Abans d’arribar al gran dia del llibre i la rosa, la ciutat invoca el gust per la lectura amb una programació que encetarà demà Biblioteques de Barcelona amb una nova edició dels Diàlegs de Sant Jordi i tindrà un dels seus punts àlgids dissabte amb el Pregó de la lectura, al Saló de Cent, a càrrec de l’escriptora Gemma Ruiz, en conversa amb Anna Guitart. També pels volts de Sant Jordi l’Ajuntament ha presentat una nova edició del Mapa literari, i engega la segona edició de les residències literàries a MUHBA Vil·la Joana.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.