Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pregó de la Lectura de Sant Jordi

Dissabte 22, a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (Pl. Sant Jaume), tindrà lloc el Pregó de la Lectura amb motiu de la Diada de Sant Jordi a càrrec de l’escriptora Gemma Ruiz, que dialogarà amb la periodista cultural Anna Guitart. L’acte, organitzat per Biblioteques de Barcelona, estarà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Gemma Ruiz Palà (Sabadell, 1975) és periodista i escriptora. El 2016 va publicar la seva primera novel·la, Argelagues (Proa). L’obra, que va rebre una excel·lent acollida, narra la història de tres dones lluitadores, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès. El 2020 va publicar la seva segona novel·la, Ca la Wenling (Proa), el retrat d’una dona migrant xinesa i la seva família que arriba al barri de Gràcia per obrir-hi un negoci. Les nostres mares (Proa) és el seu últim llibre, una celebració literària d’una generació de dones que són un referent vital. L’obra ha estat guardonada amb el 63è Premi Sant Jordi de novel·la 2022, un premi que no havia guanyat cap dona en dinou anys. Des del 2000, Gemma Ruiz Palà també treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, com a cronista cultural dels Telenotícies i actualment com a redactora en cap.

Gemma Ruiz Palà se suma a la llista de pregoneres i pregoners que, des del 2003, han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona, organitzat per Biblioteques de Barcelona: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo i la darrera pregonera, Imma Monsó.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats en cobrir l’acte han de registrar-se al següent formulari. El Pregó també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Barcelona.

L’accés al Saló de Cent es realitzarà per la Plaça Sant Jaume.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.