Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona inaugura la plaça Carmen Balcells

El proper divendres, 31 de març, a les 17 hores, tindrà lloc l’acte de descoberta de la placa que dona nom a la plaça Carmen Balcells, al districte de Sant Martí, entre els carrers de la Selva de Mar i del Treball, al davant de la biblioteca Gabriel García Márquez. L’acte comptarà amb l’assistència de Luis Miguel Palomares, fill de Carmen Balcells, acompanyat d’altres membres de la família i representants de l’agència literària Balcells, i serà presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També hi assistiran el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí, i el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé. L’escriptora Carme Riera farà la glossa de Carmen Balcells, i el periodista i escriptor Juan Cruz conduirà l’acte.

Carmen Balcells Segalà (Les Olugues, 1930 – Barcelona, 2015) va ser una de les agents literàries més respectades i influents del món editorial. Defensora infatigable dels drets dels escriptors, va aconseguir millores significatives en la seva situació laboral i la seva relació amb les editorials. Artífex de l’anomenat boom llatinoamericà, va ser una figura imprescindible en la trajectòria d’autors com Gabriel García Márquez o Mario Vargas Llosa, i en va propiciar un vincle estret amb la ciutat de Barcelona.

Des de l’Ajuntament està prevista també la col·locació d’una placa a la façana de l’edifici on Carmen Balcells va viure, al districte de Sarrià- Sant Gervasi.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.