Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La renovada Casa Padellàs del MUHBA obre les portes com a Casa de la Història de Barcelona

El proper dimecres, 29 de març, a les 11 hores, s’oferirà una visita a la seu del MUHBA Padellàs. Casa de la història de Barcelona, (c. del Veguer, 4) amb els espais renovats MUHBA Barcino i MUHBA Palau Major. L’acte comptarà amb l’assistència del director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, Jaume Muñoz, i del director del MUHBA, Joan Roca. El mateix dimecres, a les 19 hores, tindrà lloc la inauguració dels diferents espais.

MUHBA Padellàs. Casa de la història de Barcelona s’inaugura, després d’un any tancat per obres. La Casa Padellàs és un palau del segle XVI que el 1930 va ser traslladat des del carrer dels Mercaders com a part dels plans per a formar un barri gòtic. Reconvertit en Casa de la Història de Barcelona, és un espai museístic experimental, un projecte amb molts formats que aborda Barcelona des de la història urbana i el patrimoni en un entorn de recerca i d’activitats participatives.

  1. Àgora BCN com a punt de confluència ciutadana i Museu escola, que difumina la barrera entre educació i cultura; el quilòmetre zero, al Pati del Rellotge dels Flamencs, per a visitar Barcelona d’una altra manera: el planetari de ciutats Europa inter urbes, la Carta Històrica de Barcelona, vídeo panoràmic sobre la formació històrica d’una gran ciutat i sala ciutadana.
  2. Barcelona Flashback. Síntesi històrica. Exposició general de síntesi que convida a llegir els paisatges humans i urbans per barris diversos i que passa després a interrogar Barcelona i les seves opcions al llarg dels segles.
  3. Monografies urbanes. Espais d’exposicions temporals. La exposició inaugural es dedica a Domènech i Montaner, urbanista, en col·laboració amb la Fundació Domènech.
  4. Centre de Recerca, Documentació i Debat. Espai de construcció de nou coneixement amb àmplia programació pública a la planta tercera, amb biblioteca-arxiu, cursos, seminaris i diàlegs oberts i dos grans miradors urbans.

ATENCIÓ MITJANS

Es prega confirmació d’assistència a aloma@latremenda.coop

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.