Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Cultura Rambles presenta la seva programació de primavera-estiu amb una festa al carrer aquest dissabte

El proper dissabte 25 de març tindrà lloc la Festa de Cultura Rambles amb activitats durant tot el dia. Les Rambles s’ompliran d’activitats al llarg del passeig amb la col·laboració d’entitats i equipaments culturals del passeig i dels barris del Raval i Gòtic. ​Aquesta jornada serà el tret de sortida de la programació d’abril a juliol del 2023, i comptarà amb cercaviles, concerts, tertúlies, visites guiades, contacontes i tallers, a més de l’estrena de la tercera temporada de Ràdio Rambles.  Totes les activitats de la jornada es poden consultar al següent enllaç.

Cultura Rambles és un projecte de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per l’Institut de Cultura, el Districte de Ciutat Vella i Foment de Ciutat amb la col·laboració dels equipaments i entitats culturals i veïnals de La Rambla i Ciutat Vella. Cultura Rambles és una de les estratègies consensuades amb el veïnat durant el mandat passat per transformar el passeig més emblemàtic de la ciutat i retornar-lo a la ciutadania de Barcelona. A més de la línia cultural, en el nou model de la Rambla es treballen diferents línies d’acció per a la transformació d’aquest espai. La iniciativa té com a principal objectiu recuperar les Rambles per les veïnes de Barcelona com un espai de convivència potenciant la cultura local i d’interès comunitari. El projecte també vol aconseguir impulsar, valorar i visibilitzar el patrimoni cultural inherent a La Rambla i, per això, concep el mateix espai com un equipament cultural obert a tota la població de Barcelona amb programació habitual que, fins al juliol tindrà una mitjana de cinc propostes culturals a la setmana.

Aquestes propostes culturals són fruit de la implicació dels diferents agents culturals i socials del territori que volen sumar en la creació d’aquest nou model de la Rambla. És per això que al projecte s’hi poden implicar tots aquells equipaments, entitats socials i culturals, així com veïnes i associacions que vulguin fomentar La Rambla com un espai cultural amb l’objectiu de reapropiar per part de les veïnes, aquest espai emblemàtic de la ciutat. El projecte s’estructura per Àgores, un espai on dur a terme les activitats culturals, però també on crear i participar en el projecte. Aquestes Àgores pretenen consolidar espais de convivència i d’expressió cultural, facilitant petites illes de pau al llarg de la Rambla.

Actualment hi ha diverses Àgores, cada una d’elles sorgeix per donar resposta a diferents necessitats de La Rambla i del territori: Àgora Infantil, Àgora Moviment, Àgora tertúlia, Àgora Ràdio i Àgora musical. Aquestes Àgores funcionen de forma col·laborativa amb els diferents agents del territori. Per això, Línia Cultural Rambla es vincula amb el Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella, és una iniciativa publicomunitària que pretén mancomunar infraestructures i recursos materials a les entitats i col·lectius de Ciutat Vella per produir esdeveniments. 

Entre les activitats més destacades de la programació d’enguany hi ha el cicle de tertúlies Hotels i cafès a Les Rambles, organitzat per l’entitat SOS Rambles, que fins a l’abril acosta la vida de personatges històrics a través de converses que tenen lloc en espais singulars de Les Rambles; activitats familiars de l’Àgora infantil en col·laboració amb la Biblioteca del Gòtic Andreu Nin amb sis espectacles de contacontes; tastets de grups de música emergents a l’Àgora musical un cop al mes, etc.

Aquestes són només algunes de les propostes programades fins al juliol, però les cinc àgores de Cultura Rambles, conjuntament amb les entitats i equipaments de Ciutat Vella, ompliran Les Rambles de nombroses activitats per viure la cultura en directe al llarg de tot l’any.

Tota la programació es pot consultar al web: ajuntament.barcelona.cat/lesrambles

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.