Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA inaugura dues exposicions i ofereix una jornada de portes obertes a MUHBA Fabra i Coats

El dissabte 25 de març a partir de les 11:30h, es durà a terme una jornada de portes obertes a la seu del MUHBA de la Fabra i Coats (c. Sant Adrià, 20). Sota el títol Obert per obres els visitants podran conèixer l’equipament, que reobre parcialment. A les 11:30h hi haurà  una visita guiada a les obres, molt avançades, de la Nau F i la Sala de Calderes i a les 12:30h tindrà lloc un acte institucional per a inaugurar les dues noves exposicions commemoratives del món del treball: Fabricar a Barcelona i Fabra & Coats, empresa i treball. L’acte comptarà amb la presència de Lucía Martín (regidora de Sant Andreu) i Jordi Rabassa (regidor de Memòria), i Joan Roca (director del MUHBA).

Així, la Nau F de la Fabra i Coats, de Sant Andreu, acull el nou espai del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) dedicat al treball i la ciutat que comptarà amb l’arxiu dels Amics de Fabra & Coats i espais expositius amb objectes dels més diversos sectors del món laboral. L’obra principal, ha estat promoguda pel Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i executada per BIMSA. El disseny i concepció del MUHBA Fabra i Coats ha estat fruit d’un llarg procés en el qual hi han participat, de la mà del MUHBA i del Districte de Sant Andreu, entitats memorialistes, com l’Associació d’Amics i Amigues de la Fabra i Coats, la Fundació Maquinista-Macosa, antic personal de Pegaso, el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias i l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor.

El Museu d’Història de Barcelona es va inaugurar el 14 d’abril de 1943 i arriba enguany al seu 80è aniversari. Després de presentar la nova concepció del MUHBA a finals del mes de febrer, ha reobert ja el nou espai MUHBA Centre de col·leccions a Zona Franca i inaugurat el nou equipament sobre l’habitatge, MUHBA Bon Pastor. Aquest dissabte 25 de març, és el torn de MUHBA Fabra i Coats en una iniciativa impulsada des del MUHBA juntament amb el Districte de Sant Andreu i els Amics de Fabra i Coats.

ATENCIÓ MITJANS

Es prega confirmació d’assistència a aloma@latremenda.coop

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.