Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la revista L’Avenç

El proper dilluns 27 de marc, a les 18.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament, tindrà lloc l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a la revista L’Avenç, presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i amb la participació del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí. L’equip de la revista, integrat per Natàlia Báscones, Núria Iceta i el seu director, Josep M. Muñoz, recolliran la medalla. La periodista i directora de l’Ara, Esther Vera, farà la glossa. L’acte també comptarà amb actuacions musicals a càrrec del grup Ovidi 4 amb Toti Soler.

El proper mes d’abril es publicarà el número 500 de la revista, i els seus actuals responsables, Josep M. Mjuñoz i Núria Iceta, han anunciat que serà l’últim en el format actual, tot i que s’estan estudiant les possibilitats per a una continuïtat futura de al capçalera. D’aquesta manera, amb la concessió de la medalla es reconeix la contribució fonamental de L’Avenç a l’àmbit cultural de la ciutat.

Des de la seva aparició, el 1977, sota l’impuls d’un grup de joves historiadors i historiadores antifranquistes (Leandre Colomer, Ferran Mascarell, Carmen Isasa i Fèlix Manito), avalats per Josep Fontana, la capçalera va esdevenir des dels seus inicis un referent a nivell acadèmic i també a nivell social. En la proposta de concessió de la medalla s’ha considerat que L’Avenç ha tingut un paper cabdal en el desenvolupament del teixit acadèmic i cultural de Barcelona, donant cabuda a les seves pàgines i, en la seva condició d’editorial, publicant els llibres de diverses generacions d’historiadors i historiadores i d’escriptors i escriptores que han acabant esdevenint al seu torn les veus més destacades dels seus respectius àmbits.

També es destaca la seva condició d’eina imprescindible per conèixer la Barcelona i la Catalunya del darrer quart de segle XX i primer quart del segle XXI, amb un corpus d’entrevistes imprescindibles, que el 2014 li van valer l’obtenció del premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació. Al mateix temps se’n valora haver mantingut una trajectòria d’indiscutible qualitat al llarg de la seva història, així com la seva implicació en iniciatives com el naixement de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (PPEC) o Llegir en Català.

ATENCIÓ MITJANS

Els mitjans interessats a cobrir l’acte han d’enviar un mail de confirmació a premsaicub@bcn.cat

També es podrà seguir de manera telemàtica des de la web de premsa de l’Ajuntament.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.