Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Grans ballets contemporanis, estrenes i propostes de dansa gratuïtes a l’aire lliure tancaran aquesta setmana el Dansa Metropolitana

Es podran veure els ballets internacionals (LA) HORDE – Ballet National de Marseille (Mercat de les Flors – Barcelona), el Ballet Jazz de Montréal (Teatre-Auditori – Sant Cugat), i Acosta Danza (Factoria Cultural – Terrassa)

Entre els espectacles de sala destaquen també les peces de l’eslovè Anton Lachky i la companyia basca Proyecto Larrua (ambdues al SAT! – Barcelona), Kernel Dance Theater (L’Estruch – Sabadell), i les estrenes de Josefina Gorostiza (Teatre Alegria – Terrassa) i Àngel Duran (Teatre Sagarra – Santa Coloma)

El festival clourà aquest diumenge la seva sisena edició a l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona) en el marc del projecte Liminar; i arreu de l’Àrea Metropolitana amb propostes de carrer entre les quals destaca la jornada de dissabte Territori Dansa, a L’Hospitalet, amb una quinzena de peces

La sisena edició de Dansa Metropolitana, que s’allargarà fins al 26 de març, segueix rebent una excel·lent acollida per part del públic. El festival encara la seva última setmana amb desenes d’activitats que acostaran la dansa a la ciutadania. Teatres, centres cívics, carrers, places i edificis singulars de Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, els 12 municipis participants en aquesta edició, tornen a omplir-se aquesta setmana de propostes de dansa nacional i internacional.

Propostes internacionals: Ballets i focus en Amèrica Llatina

(LA) HORDE – Ballet National de Marseille porta aquesta setmana al Mercat de les Flors un programa de 4 peces, Childs / Carvalho / Lasseindra / Dogherty, que combina de forma explosiva el treball de quatre coreògrafes (el moviment urbà d’Ona Doherty, el voguing de Lasseindra Ninja i el rigor i claredat de Lucinda Childs i Tânia Carvalho); el Ballet Jazz de Montréal presenta Essence al Teatre-Auditori de Sant Cugat, un programa mixt de tres aclamades coreògrafes per celebrar el 50è aniversari de la companyia; i Acosta Danza, la companyia del reconegut ballarí cubà Carlos Acosta, presenta un repertori de cinc peces, Alrededor no hay nada / Fauno / Performance / Nosotros / De punta a cabo, a la Factoria Cultural de Terrassa, amb el segell de la Cuba més moderna i contemporània. També des de Llatinoamèrica, però ja fora del ballet, la creadora argentina Josefina Gorostiza estrenarà Las Cantatas Eufóricas al Teatre Principal de Terrassa, una coproducció del Dansa Metropolitana que porta al nostre present les cantates de Bach.

Entre les propostes internacionals d’aquesta setmana, un imperdible d’aquesta edició del festival: Les Autres, d’Anton Lachky Company al SAT! Sant Andreu Teatre, un espectacle per a públic jove ple de precisió, fervor i passió amb una dansa frenètica.

Més espectacles destacats de sala

Des del País Basc, arriba La casa vacía, de Proyecto Larrua, una peça de dansa contemporània sobre la relació entre una reconeguda artista morta recentment i la seva parella, coproduïda pel festival. Per la seva banda, Kernel Dance Theater, presenta LÓNG, a L’Estruch de Sabadell, un espectacle a partir de la dansa, la poesia visual i el paisatge sonor; i Àngel Duran estrena COWARDS, al Teatre Sagarra de Santa Coloma, una peça sobre la masculinitat on el creador català col·labora amb Yeinner Chicas, coreògraf de Nicaragua. Entre les  propostes familiars destaca Macarron Power, de Sol Picó, a l’Atrium de Viladecans, inspirat en el món dels superherois; i Cometa, de Roser López Espinosa, al Mercat de les Flors.

Cap de setmana i cloenda a l’aire lliure

En el marc del projecte Liminar, que enguany ha presentat propostes de dansa en espais arquitectònics singulars per tal de posar-los en valor, el festival clourà la seva sisena edició aquest diumenge a l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona) amb la música en directe de nou intèrprets i acordions de la companyia Les Rustines de l’Ange i la improvisació dels ballarins i ballarines Alícia Pérez Cabrero, Bebeto Cidra, Jordi Cortés, Cecilia Colacrai, Junyi Sun i Lila Ribera.

Entre les propostes de carrer, també tindrà especial rellevància el Territori Dansa a L’Hospitalet, on durant tot el dissabte es podran veure una quinzena de propostes, els espectacles comunitaris de Guille Vidal-Ribas + Jose Manuel Álvarez (Sant Cugat) i Pol Jiménez (Santa Coloma), o l’actuació de Brodas Bros + Boggie Tunes + Happy Dancers al metro (Zona Universitària L9 Sud). A més, el públic també tindrà una nova oportunitat per veure la peça estrenada fa dues setmanes en el marc del festival, Habitació 444. AQUÍ, de Lorena Nogal amb Hotel Col·lectiu Escènic, en aquesta ocasió a la Roca Umbert de Granollers.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.