Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició ‘Imprescindibles’, un homenatge del Museu de Ciències Naturals a les dones que hi han treballat

El proper dijous 23 de març a les 17h es presenta l’ exposició Imprescindibles. Les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, 1917-1987 a l’espai Ciènciaimés del Museu amb la presència del seu comissari, l’historiador de la ciència, José Pardo-Tomás i del director del Museu, Carles Lalueza-Fox. A l’acte hi assistiran també algunes de les protagonistes d’aquesta història.

Per primera vegada un Museu fa recerca i una exposició per desvetllar una part oculta de la seva història, la feina discreta però imprescindible durant 70 anys de mig centenar de dones anònimes: com es deien? què feien? com van entrar? quina formació tenien? com van evolucionar?

Fotografies inèdites, documents insòlits, espècimens i audiovisuals serveixen per explicar aquesta història en construcció no és senzill rescatar de l’oblit el treball de les dones que ens proposa una  reflexió sobre les limitacions patides, les lluites i l’esforç que ha costat arribar a la situació actual, en la qual més del 65% del planter del museu està constituït per dones.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.