Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del 19è Concurs Internacional de Música (CIM) de Les Corts

Dijous, 16 de març, a les 13:00 hores (sala d’assaig Orfeó Català del Palau de la Música Catalana, carrer Palau de la Música, 4-6), tindrà lloc la presentació de la 19a edició del Concurs Internacional de Música (CIM) de Les Corts.

L’acte anirà a càrrec del regidor del districte de les Corts, Joan Ramon Riera, i comptarà amb la presència de la directora del Centre d’estudis musicals A Tempo, Silvia Chocrón; la presidenta de l’Associació Per l’altre cor cremat de Barcelona – Ajut al quart món, Mercè de la Torre, i la directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, Mercedes Conde.

La 19a edició del Concurs Internacional de Música (CIM) de Les Corts se celebrarà del 20 al 25 de març a diferents equipaments del districte. El certamen està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona (Districte de les Corts), el Centre d’Estudis Musicals A Tempo, l’Ass. Per l’Altre Cor Cremat – Ajut al Quart Món .

El CIM les Corts vol estimular i recolzar els i les joves intèrprets en la seva carrera musical, així com impulsar la interpretació musical i la difusió de la música clàssica entre la joventut.

La participació està oberta a intèrprets de música clàssica que el 31 de desembre de 2023 tinguin entre 18 i 35 anys. Enguany són un total de 88 participants d’arreu del món: 35 en categoria instrumental i 53 en categoria de cant.

Les categories convocades són dues:

  • Instrumental: solistes (amb o sense acompanyament de piano), i de cambra (fins a un màxim de cinc intèrprets).
  • De cant: solistes lírics.

El concurs es desenvoluparà en tres fases:

  • Fase de selecció: Al Centre Cívic Josep M. Trias i Peitx (cant) i al Centre d’Estudis Musicals A Tempo (instrumental). Les persones que s’hi hagin inscrit faran una audició, en horari de matí, els dies 20 de març (categoria instrumental) i 21 de març (categoria de cant), sempre que el nombre de persones inscrites ho permeti.
  • Fase de concert: Al Centre Cívic Can Deu. Els candidats o candidates seleccionats faran una interpretació d’una durada màxima de 15 minuts, en horari de tarda, els dies 22 de març (categoria instrumental) i 23 de març (categoria de cant). L’objectiu d’aquesta fase és escollir vuit intèrprets (quatre de cada categoria), que passaran a la fase final.
  • Fase final: A l’Auditori AXA. Cada finalista farà una audició de 10 minuts el 25 de març de 2023 a la tarda, segons la selecció del tribunal d’acord amb les obres presentades a la inscripció. El veredicte del jurat i el lliurament de premis tindrà lloc el mateix dia.

Per a més informació: barcelona.cat/lescorts


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.